StoryEditorOCM
DubrovnikANKETA U NOGOMETNOM ĐIRU

DUBROVČANI O ŠANSAMA VATRENIH NA EURU 2020. Kako ćemo proći protiv Engleza...

Piše i snimio: Ahmet Kalajdžić
1. prosinca 2019. - 13:20
Ždrijeb za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo 2020. koje će se održati u lipnju i srpnju sljedeće godine, našu je reprezentaciju smjestio u skupinu D s Engleskom, Češkom i reprezentacijom- pobjednikom play-offa Lige nacija C u kojem će igrati i Srbija koja za plasman mora prvo pobijediti Norvešku, a potom i pobjednika susreta između Škotske i Izraela.

Nositelj skupine je domaćin Engleska, reprezentacija s kojom je Hrvatska igrala u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva. S Češkom je Hrvatska odigrala 2:2 na Euru prije četiri godine, nakon što je vodila 2:0, a tu utakmicu pamtimo po neredima na tribinama.

Pitali smo naše sugrađane kako ocjenjuju grupu u kojoj se nalazimo te kakve su šanse naše izabrane nogometne reprezentacije u srazu s izravnim protivnicima, ali i na to,m prvenstvu uopće. Opći je dojam kako prevladava blagi optimizam:

Tonči Bebić (70), umirovljenik

- Iako imam strah od Engleza s kojima će teško proći naš - za njih - jalovi način igre "od noge do noge", prolaz grupne faze je siguran. Strah me da ako primimo gol da s njima nećemo stići izjednačiti i preokrenuti. Inače, za ovu pomlađenu ekipu realni je doseg četvrtfinale. Polufinale je upitno i moguće samo uz napadački a ne ziheraški nogomet.


Ivan Prce (72), umirovljenik:

- Mislim da sigurno proalzimo grupu jer najbolje ighramo s jakim ekipama kao što je Engleska. Istina, ovaj put je u pianju njihov, domaći teren ali vjerujem u nas i ako svi budu zdravi te u formi, daleko ćemo dogurati. Četvrti sudionik vjerojatno će biti Norveška, ali bih volio da to bude Srbija jer bi utakmica s njima bila najzanimljivija.


Goran Mihinjac (44), kuhar:

- Grupa u kojoj se nalazimo je osrednje teška, a najteži protivnik je Engleska. Mislim da će četvrti sudionik grupne faze natjecanja biti Škotska tako da bi nas čekao okršaj s dva domaćina. Znatno jači smo od Češke, a s Englezima možemo igrati neriješeno, ali i izboriti pobjedu. Naravno da bih volio da prvenstvo otvorimo s pobjedom, ali će reprezentacija biti pomlađena te mislim da će biti najteže nakon grupne faze jer idemo na Njemačku, Francusku ili Portugal.


Danijel Grabovac (29), kuhar:

- Prolazimo grupnu fazu u kojoj će, ipak, Englezi biti prvi. Na nas će se loše odraziti i smjena generacija, tako da me strah kako je za njih "plafon" upravo plasman u drugi krug. Svaka daljnja utakmica predastavlja "nagazne mine" za nas jer nam ne leži stil igre tako jakih protivnika. No, vjerujem kako će izbornik uspjeti motivirati mlade igrače, dati im potrebno samopouzdanje i tad je sve moguće.


Ilija Miljević (63), pomorac:

- Kao i uvijek, bit će izuzetno bitna prva odigrana utakmica s Englezima. Dovoljno nam je biti drugi, iako se možemo plasirati i kao najbolji treći, a svaka slijedeća utakmica je - recimo to otvoreno -  prava lutrija! Naime, ovisi tko nas sve čeka, a još više hoće li se ozlijediti tko od naših igrača, u kakvoj će formi biti Perišić, Rakitić i Modrić. Uz to, naš izbornik ipak nema preširok izbor igrača, a kao uvijek mogu odlučiti penali.


Nikša Domić (63) obrtnik:

- "Upali" smo u srednje tešku grupu te, iako vjerujem u izdržljivost i snagu naše reprezentacije, pa i mlade, na međubnarodnoj sceni još potpuno nedokazane igrače, mislim da zbog nepredvidljive igre ipak nećemo proći skupinu! Velike reprezentacije rijetko odigraju dobro prvu utakmicu, ali je za dobar uspjeh nužno taktički posložiti ekipu da izdrži ogromni pritisak kakav se javlja na takvim natjecanjima. Mislim da je za nas dobro i to što prolazi najbolji treći ali, realno, bit će teško proći dalje!

 
19. travanj 2024 19:36