StoryEditorOCM
DubrovnikOPROŠTAJ OD DOAJENA TURIZMA

Dubrovčani o odlasku gospara Gjivoja: Uvijek je govorio ‘Nikad svome Gradu neću moći vratit‘ ni približno toliko, koliko mi je ponosa dao samo time što sam u njemu rođen i što sam to svugdje mogao isticati

Piše Dv
17. siječnja 2022. - 12:00
Davor Gjivoje s iseljenicima i predstavnicima Matice hrvatskih iseljenika u DubrovnikuHrvatska matica iseljenika

Na odlazak turističkog stručnjaka i uglednog predstavnika iseljeničke zajednice u SAD-u Davora Gjivoja osvrnula se njegova bivša suradnica Tilda Grossel Bogdanović

- Iskreno me rastužila vijest o odlasku gospara Điva. Toliko puno smo prošli zajedno, toliko lijepih projekata ostvarili, toliko puno me naučio i vrata mi otvorio. Bio je jedan od mojih mentora, bila mi je čast biti dijelom njegovog tima i njegovog života. Ima jedna rečenica koju je gospar Đivo uvijek ponavljao: "Nikad svome Gradu neću moći vratit ni približno toliko, koliko mi je ponosa dao samom činjenicom što sam u njemu rođen i što sam to svugdje uvijek mogao isticati!" Ali činjenica je da tolike vrijednosti i postignuća ostaju iza Điva, da kao rijetko tko može bit spokojan da je svome Gradu uzvratio kako mirita. Falit ćete Vi, Kono, Stara klapa, feste i neumorna propitivanja "Što još možemo učinit' za ovi naš lijepi Grad?" Adio, dragi gospar Đivo! - napisala je Grossel Bogdanović. 

Također, o veteranu dubrovčkog modernog turizma nekoliko riječi rekla i predsjednica dubrovačke podružnice Hrvatske matice iseljenika, Maja Mozara.

- S tugom u srcu primili smo iz New Yorka vijest o smrti našega dragog Dubrovčanina, gospara Davora Gjivoja. Srdačnost i angažiranost u brojnim humanitarnim aktivnostima, te nemjerljivi angažman u američkim proslavama Sv. Vlaha u New Yorku su osobine po kojim ćemo ga posebno pamtiti. Surađivao je s podružnicom Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku te gotovo uvijek, kad su mu to obveze dopuštale, rado dolazio na susrete iseljenika tijekom ljeta.Učinio je mnogo za promicanje našega Grada, hrvatske kulture i interesa naše zemlje u svijetu. Ovo kratko prisjećanje tek je mali znak zahvalnosti za sve što je učinio za Dubrovnik i sve naše ljude u zemlji i inozemstvu. U ime Hrvatske matice iseljenika i svoje osobno obitelji Gjivoje izražavam iskrenu sućut. Počivao u miru, istaknula je Mozara priloživši brojne fotografije druženja američkih iseljenika koji redovito posjećuju zavičaj u Dubrovniku i pomažu mu brojnim donacijama, a nerijetko je na tim druženjima upravo bio i gospar Gjivoje.

24. travanj 2024 05:48