StoryEditorOCM
DubrovnikRAMPE GORE!

Dubrovčani, evo prve dobre vijesti zbog prelaska na euro: Pogledajte kojim danima će biti besplatan parking!

Piše Maja Rilović Koprivec
30. prosinca 2022. - 13:17

Parkirališta u Dubrovniku, kojima upravlja Sanitat od sutra se neće se naplaćivati! Tvrtka Eccos  tek će 2. i 3. siječnja 2023. prilagođavati aparate za naplatu parkiranja u Dubrovniku na eure, doznajemo od direktorice Sanitata Klaudije Barčot.  Osim što se neće naplaćivati zatvoreni parkinzi (tamo gdje su rampe) na eure se trebaju prilagoditi i aparati za naplatu na uličnim parkinzima! Normalizacija sustava kada će krenuti naplata u eurima očekuje se 4. siječnja. Do tada bi zaposlenici ECCOS-a trebali doći do svakog pojedinog automata i  uskladiti  softverska rješenja s kuna na eure. Poslali su iz Sanitata i službenu obavijest za građane,  korisnike usluga parkiranja, „da se zbog prilagodbe sustava, naplata parkinga na uličnim aparatima i automatskim naplatnim blagajnama neće obavljati na dane 31.12.2022. i 01.01.2023. godine.

image

Parking na Pilama

Tonći Plazibat/Cropix

Prilagodba sustava naplate na uličnim aparatima te automatskim naplatnim blagajnama na parkinzima Pile i Žičara-Tabor očekuje se 02.-03.01.2023. godine.

Naplata parkinga započeti će 04.01.2023. i biti će omogućena isključivo u valuti euro, pišu.

Slična je situacija u Luci Dubrovnik i kod drugih vlasnika zatvorenih parkirališta. Direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž kaže kako nisu uspjeli  prilagoditi aparate za plaćanje u eurima i kunama za prijelazno razdoblje, a iako su mogli postaviti nekog zaposlenika koji bi parking  naplaćivao u tom razdoblju, odlučili su pričekati da aparate prilagodi tvrtka ECCOS, a do tada će rampe parkinga u luci biti podignute. Cijena je tamo od  1. siječnja zaokružena na 1,5 eura po satu.

19. travanj 2024 18:22