StoryEditorOCM
DubrovnikGOTOVI IDUĆEG TJEDNA

Dubrovačko-neretvanska županija donira četiri potpuno opremljena stambena kontejnera obiteljima s područja pogođenog potresima

Piše DV
13. siječnja 2021. - 14:16
Župan Nikola Dobroslavić o donaciji stambenih kontejnera Dubrovačko-neretvanske županije Sisačko-moslavačkoj županijiTonći Plazibat/CROPIX

Dubrovačko-neretvanska županija odlučila je donirati četiri stambena kontejnera za smještaj jednako toliko obitelji koje su ostale bez krova nad glavom u nedavnom katastrofalnom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvjestio je u srijedu u Dubrovniku župan Nikola Dobroslavić.

U izjavi za medije župan je napomenuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija odmah po potresu već donirala 200 tisuća kuna, a odluka o ovoj novoj donaciji dolazi nakon što je postalo evidentno kako je jedan od najvećih problema nedostatak privremenog stambenog prostora.

image
Župan Nikola Dobroslavić o donaciji stambenih kontejnera Dubrovačko-neretvanske županije Sisačko-moslavačkoj županiji
Tonći Plazibat/CROPIX

”Ovi stambeni kontejneri su vrijedni 300 tisuća kuna. Riječ je o četiri nova kontejnera za potrebe obitelji stradalih u potresu. Kontejneri od 20 četvornih metara naručeni su od hrvatskih proizvođača i sukladno ugovoru trebaju biti gotovi tijekom idućeg tjedna. Bit će upućeni Sisačko-moslavačkoj županiji koja će zajedno s njihovim Stožerom utvrditi kome će biti namijenjeni”, rekao je župan Dobroslavić

Dodao je i kako su, prema specifikacijama, kontejneri potpuno opremljeni, odnosno imaju priručnu kuhinju, sanitarni čvor, četiri kreveta, stol i stolice, ormar te su klimatizirani.

”Sredstva su osigurana iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije te naših ustanova, odnosno društava. Drago nam je da smo i ovako mogli pomoći pučanstvu nakon razornog potresa”, rekao je on.

image
Župan Nikola Dobroslavić o donaciji stambenih kontejnera Dubrovačko-neretvanske županije Sisačko-moslavačkoj županiji
Tonći Plazibat/CROPIX

Važno je naglasiti, kazao je također župan, kako je iz Dubrovačko-neretvanske županije u pomoći ljudima sudjelovalo više vatrogasnih postrojbi, HGSS i brojne druge organizacije kao i privatne osobe.

”Koristim priliku i zahvaliti volonterima koji su prikupljali pomoć na ovom području i slali je u potresom pogođeno područje, kao i onima koji su išli pomagati, a posebice građevinarima koji su spasili kuće koje nisu do kraja bile razrušene. Također želim istaknuti kako je pomoć koju je Vlada RH osigurala pogođenim područjima iznimna i kako će osigurati svima povrat u svoje domove ili izgradnju kvalitetnijih kuća nego što su do sada bile”, rekao je župan Dobroslavić te zaključio kako su ratna stradanja na našem području dodatno pojačala empatiju koju je cijela Dubrovačko-neretvanska županija pokazala s našim sunarodnjacima.

20. travanj 2024 09:01