StoryEditor
DubrovnikBLAGDANSKO NADAHNUĆE |

Dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos objavio novu pjesmu, spot snimljen u staroj crkvi svetog Mihajla

Piše dv
8. prosinca 2020. - 10:58
Dubrovački tenor ima novu pjesmuBožo Radić
Na blagdan Bezgrešnog začeća bl. djevice Marije, dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos izlazi s novom pjesmom.
Ovaj put je riječ o tekstu koji ukratko opisuje život Majke Marije, njeno vjerno služenje Gospodinu te njen vječni "evo službenice Gospodnje".

"Već dugo sam želio snimiti ovu pjesmu jer mi je predivna. Poznata tradicionalna engleska melodija sjajno je legla na ovaj tekst. Mnogi prije mene su koristili ovu melodiju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je ona koju su izveli čuveni Simon and Garfunkel pod nazivom "Scarborough fair".

Vjerujem da će nas ova lijepa melodija malo ohrabriti u ovo tjeskobno vrijeme i donjeti bar djelić predbožićne topline."

Stijepo je za ovu pjesmu napisao aranžman te je odsvirao sve gitare i otpjevao prateće vokale. Spot je snimljen u staroj crkvi sv. Mihajla u Lapadu a za sam spot Stijepo govori: "zahvalan sam župi sv. Mihajla i župniku don Robertu Ćibariću koji uvijek ima otvoreno srce sa suradnju i pomoć. Drago mi je da sam unatoč krizi koja nas svih dotiče objavio ovu pjesmu, bez obzira na to što je ovaj put video snimljen u nižoj produkciji. Želja mi je da ne spriječim put pjesmama unatoč okolnostima u kojima se nalazimo i da ona pronađe put do svih srdaca kojima je potrebna utjeha".
10. travanj 2021 16:12