StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJA

DUBROVAČKI TAKSISTI FRANKOVIĆU Žao nam je što gradonačelnik još uvijek nema sluha za taksiste!

Piše PSD.
1. rujna 2017. - 17:17

Današnje riječi gradonačelnika Frankovića, kako su za njega taksisti koji su prosvjedovali krajem srpnja u Dubokoj ljutoj teroristi, jasno predočavaju odnos gradske vlasti prema taksistima i prema (ne)poštivanju zakona.
 
Također, gradonačelnik Franković je neutemeljeno i podcjenjivački ustvrdio da je taksistima stalo jedino do novca i sebe samih, a pritom zaboravlja da taksisti prehranjuju svoje obitelji pošteno obavljajući djelatnost prema zakonom utvrđenim pravilima. Također, gradonačelnik je nažalost zaboravio da upravo taksisti redovitim plaćanjem poreza doprinose gradskom, ali i državnom proračunu.
 
„Autotaksi prijevoz reguliran je zakonom, jer je za siguran prijevoz putnika potrebno biti educiran, provjeren i vozila moraju zadovoljavati minimalne tehničke uvjete. Kao taksisti, mi smo odgovorni za sigurnost drugih ljudi u našem vozilu. Drugim riječima, to znači da moramo imati osigurana vozila s minimalnim tehničkim uvjetima i dodatna osiguranja za putnike, licenciju i dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza, mora biti jasno utvrđeno da nismo kažnjavani za kaznena djela protiv sigurnosti u prometu i opće sigurnosti te za druga kaznena djela na kaznu u trajanju dužem od godinu dana i moramo zadovoljiti brojne druge regulative. Jedini i isključivi cilj je bio je podsjetiti odgovorne institucije da tržišna pravila i regulative moraju biti jednake za sve, s čime se nadležni slažu, ali u praksi ne čine ništa.“ – izjavio je Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik.
 
Nažalost, gradonačelnik Franković svojom izjavom dokazao je da ne mari za probleme svojih sugrađana, ali i za činjenicu da su se dubrovački taksisti i ispričali zbog nastale gužve.
 
„Najteže nam pada što je gradonačelnik teroristima prozvao i branitelje među nama, koji su bili spremni dati život za Grad. Mi smo se već ispričali zbog prosvjeda građanima i pojasnili da nam je to bila posljednja opcija da skrenemo pozornost na nepoštenu konkurenciju koja nam ugrožava radno mjesto, kao što njima kao putnicima potencijalno ugrožava sigurnost. Naš je očajnički potez ipak senzibilizirao javnost, a žao mi je što gradonačelnik još uvijek nema sluha za taksiste i građane koji zaslužuju do svog odredišta stići sigurno.“ – zaključio je Miletić.
 

19. travanj 2024 05:07