StoryEditorOCM
DubrovnikSTO NA SAT

Dubrovački gradonačelnik ostao bez dozvole na mjesec dana: ‘Svatko može pogriješiti, pa i ja‘

Piše DV
15. veljače 2022. - 13:59

"", Dubrovački gradonačelnik Mato Franković priznao je počinjeni prometni prekršaj i vožnju brzinom preko sto kilometara na sat kroz Konavle, što ga je koštalo dvije tisuće kune kazne, a privremeno je ostalo i bez vozačke dozvole.

"S obzirom na interes javnosti, ovim putem obavještavam kako sam na području Konavala, točnije kroz mjesto Gruda, vozio brzinom od 105 km/h čime sam prekoračio dozvoljenu brzinu, a što je evidentirano kamerom za nadzor brzine. Želim naglasiti kako sam vozio privatni osobni automobil jer, kao što je poznato, na početku mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika odbio sam voziti službeni automobil na koji imam pravo.

Sukladno navedenom riješenu imao sam pravo uložiti žalbu na isto ili prihvatiti isto te platiti 2/3 kazne u iznosu od 2000 kuna, a kao mjera za navedeni prekršaj određuje se oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana.

image
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković
Goran Mehkek/Cropix

Obzirom da sam se smatrao krivim zbog prebrze vožnje, nisam želio uložiti žalbu već sam odmah uplatio iznos od 2000 kuna, sama uplata navedenog iznosa smatra se priznavanjem krivnje te mi se automatski oduzela dozvola na period od mjesec dana. Svatko može pogriješiti, pa i ja. Nadzorne kamere za brzinu uistinu povećavaju sigurnost u prometu te svim vozačima skreću pozornost da trebaju prilagoditi svoju vožnju i biti oprezni u prometu", objavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu.

Gradonačelnikovi pratitelji su na FB komentirali: "Pa dobro, to se može svakome dogoditi! Mene više muči kako je, pored svih pravila GDPR-a, ova povjerljiva informacija izašla u javnost", "Svima se dogodi", "Ma, svo zlo u tome", "Sad fino kao što i jeste pravi gospar, Libertasom, šalim se…Proći će i mjesec dana brzo", "105 s tolerancijom na mjestu gdje je 60 ograničenje?",...

19. travanj 2024 16:47