StoryEditorOCM
DubrovnikVIJESTI IZ BISKUPIJE

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio šesto dijete u obitelji Mariele i Marija Rašice

Piše Dv
1. ožujka 2022. - 09:34

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je u nedjelju, 27. veljače djevojčicu Luciju Amaliu, šesto dijete u obitelji Mariele i Marija Rašice. Sakrament krštenja podijeljen je u radosnom ozračju na dječjoj misi u gruškoj župi Svetog Križa u Dubrovniku, na kojoj je uz roditelje i kumu sudjelovalo i ostalih petero djece, četiri kćeri i jedan sin ove obitelji.

Čestitajući obitelji Rašica na šestom djetetu biskup Glasnović im je izrazio zahvalnost na otvorenosti životu kao i nadu da će biti još krštenja u obiteljima.

Pozvao je sve vjernike da se čuvaju licemjerja, na što upozorava nedjeljno evanđelje, te da ne gledaju na tuđe mane, nedostatke i grijehe nego na svoje. To je poput gledanja na torbu koju nosimo na prsima, slikovito je kazao, a svi mi imamo svoju torbu koju nosimo na leđima. Istaknuo je i kako nam je svima vođa i učitelj Isus Krist.

Na misi je pjevao dječji zbor župe Svetog Križa pod vodstvom prof. Marije Brčić, a župnik fr. Mihovil Žuljević Mikas na kraju je kazao kako je lijepo kad biskup pohodi njihovu župnu zajednicu, a još ljepše je kada to učini u prigodama krštenja petog ili šestog djeteta.

25. travanj 2024 11:25