StoryEditorOCM
DubrovnikODLIČNA PRILIKA

Dubrovačka Zajednica tehničke kulture i pratneri predstavili Du STEM projekt vrijedan 2,6 milijuna kuna

Piše DV
16. srpnja 2021. - 13:15

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, u suradnji s partnerima Sveučilištem u Dubrovniku, Univerzalnim istraživačkim institutom UR, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkim klubom Futura te suradnicima Modelarskim institutom Nave Dumins, Društvom brodomodelara Argosy, Aeroklubom Nimbus i Maritimo Recycling, 16. srpnja, u Centru za mlade Dubrovnik je predstavila projekt „Du STEM“.

image
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika predstavila projekt Du STEM
Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik

Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica je pokazao koje sve edukacijske programe, radionice, festivale i ostale aktivnosti očekuju poglavito djecu i mlade, ali i opću populaciju kroz dvije godine provedbe projekta.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik Ljubo NIkolić je istaknuo značaj gradske ZTK u edukaciji djece i mladih kroz protekle godine te da je ovaj projekt došao kao nagrada za dosadašnji rad. Zahvalio je Gradu Dubrovniku na kvalitetnoj suradnji i prostoru Centra za mlade Dubrovnik bez kojeg vjerojatno ovaj projekt ne bi bio odobren.

image
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika predstavila projekt Du STEM
Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić je čestitala Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika i njenim partnerima na dobivenom projektu. Drago joj je da je Grad Dubrovnik prepoznao ovakve inicijative kroz Centar za mlade koje su hvalevrijedne te da će nastaviti ulagati u razvoj potencijala mladih i daljnji razvoj suradnje s ovom udrugom.

Projekt se provode u tri segmenta. Najprije, organizacijom i provedbom aktivnosti jačanja organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a, provest će se specijalizirani treninzi i edukacije za najmanje 92 predstavnika/ica OCD-a koji djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije, ojačani dodatnim kapacitetima i znanjem za provedbu programa u području popularizacije STEM-a. Kroz drugi segment će razvijati i provoditi višednevne lokalne radionice sa svrhom popularizacije STEM-a, uz najmanje 120 aktivnosti u Dubrovniku i sudjelovanje najmanje 1146 sudionika/ca. Kroz treći segment provodit će se jednodnevni događaji sa svrhom podizanja svijesti o važnosti STEM-a i znanstvenim postignućima iz STEM područja na rubnim i udaljenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije (Ploče, Opuzen, Metković, Ston, Vela Luka, Korčula i otok Mljet).

image
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika predstavila projekt Du STEM
Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik

Du STEM projekt traje dvije godine, a financiran je u sklopu poziva UP.04.2.1.10 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 2.660.083,07 kuna, od kojih je 85 posto sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

25. travanj 2024 11:42