StoryEditor
DubrovnikUŽIVO |

DUBROVAČKA KATEDRALA Izravan prijenos pobožnosti križnog puta 

Piše Dv
29. ožujka 2020. - 17:49
CROPIX
Tradicionalni križni put koji se na petu korizmenu nedjelju molio na padinama Srđa molit će se večeras u 20 sati u Dubrovačkoj katedrali, a moći će se na internetu pratiti u izravnom prijenosu. Tom je prilikom dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na Facebooku napisao:

- Draga braćo i sestre, dragi prijatelji, na današnji dan, u Petoj korizmenoj nedjelji, tradicionalno hodamo na Putu križa na vrh naše dubrovačke „Kalvarije“, na Srđ. Nažalost, okolnosti nam ove godine ne dozvoljavaju da to učinimo na fizički način, ali zato ćemo to ove godine učiniti na duhovan način što nam omogućava da nam se pridruži i više ljudi na molitvi Puta križa virtualnim hodom po padinama Srđa.U molitvi ćemo se sjetiti svih oboljelih i preminulih od ove bolesti, svih koji svoje sposobnosti i vrijeme stavljaju na raspolaganje drugima, a posebnu misao želimo uputiti Gospodinu za one koji su najrizičniji među nama, bolesnike i starije osobe. Starije osobe nas povezuju s trogodišnjim pastoralnim ciklusom Vijeća HBK za život i obitelj koji je u središte stavio starije osobe, međugeneracijsku solidarnost i poslanje djedova i baka. Zato ćemo se poslužiti putem križa „Jeka ljubavi, križni put djedova i baka“, autora Stjepana Lice koji, slijedeći postaje Isusovog križnog puta, razmišlja o obiteljskom životu iz perspektive djeda i bake, dijeleći s nama mlađima, unucima, ali i sinovima i kćerima, zrnca životne mudrosti svojstvena samo osobama treće životne dobi.

Vidimo se večeras u 20 sati u izravnom prijenosu iz dubrovačke katedrale ispred kapelice sv. Križa/Presvetog Sakramenta i relikvije drveta sv. Križa, zapravo koju minutu kasnije jer ćemo se i mi pridružiti pozivu da se ujedinimo u pjesmi „Moja domovina“ za sve koji su na prvoj liniji obrane, napisao je Uzinić.

Prijenosi uživo na internetu mogu se pratiti: na web stranicama Dubrovačke biskupije, na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića i na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.
 
#PUT KRIŽA#KORIZMA
loading...

Izdvojeno

28. svibanj 2020 00:05