StoryEditorOCM
DubrovnikUZ BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA

Dubrovačka biskupija darovala bolnici tri uređaja neophodna za kvalitetno praćenje trudnoća

Piše DV
21. studenog 2022. - 17:21
Dubrovačka biskupija darovala bolnici tri uređaja neophodna za kvalitetno praćenje trudnoćaDubrovačka Biskupija/

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović sa suradnicima danas na blagdan Gospe od Zdravlja posjetio je ginekološki odjel Opće bolnice Dubrovnik. Ovim posjetom označen je uspješan završetak akcije provedene po župama i crkvama Dubrovačke biskupije u kojoj su vjernici kroz listopad prikupljali novčani iznos potreban za tri uređaja neophodna za kvalitetno praćenje trudnoća.

Riječ je o uređajima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Dubrovačka bolnica trenutačno ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja služi i za praćenje blizanačke trudnoće.

Tijekom marijanskog mjeseca listopada vjernici svih župa i crkava Dubrovačke biskupije ujedinili su se u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstva za kupnju tih triju prijeko potrebnih aparata za potrebe ginekološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik te je uspješno završili. Prikupljen je potrebni novčani iznos od 152.000 kuna.

03. lipanj 2023 04:11