StoryEditorOCM
DubrovnikOSNOVNA ŠKOLA "LAPAD"

Drugi razred od sutra ide u samoizolaciju

Piše DV
5. listopada 2020. - 18:33
Ravnateljica OŠ Lapad, Nikolina Soko, na službenim web stranicama škole obavijestila je kako jedan od drugih razreda u školi sutra ide u samoizolaciju:

"Ovim vam se putem zahvaljujem na podršci koju nam pružate u radu i zajedničkom provođenju svih epidemioloških mjera koje su u interesu zaštite zdravlja naših učenika.

Mi smo jedna škola koja broji 506 učenika i svjesni smo i spremni na situacije kao što je pojava virusa COVID-19 i u našoj školi. S obzirom na to da nam se od sutra jedan drugi razred nalazi u samoizolaciji, i da, očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja, ovim vas putem želimo obavijestiti sljedeće:
 
ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza Koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje.

Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem.
Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog.

Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom.
Školu je kontaktirao epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  Igor Piskač dr.med. kojem možete poslati i upit na e-mail:  igor.piskac@zzjzdnz.hr

Zahvaljujemo svim našim roditeljima koji se ponašaju odgovorno i zovu svoje učiteljice za pitanja što učiniti u slučajevima kada su baka ili djed bolesni, ili su možda bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom.
Ovim putem naglašavamo da kontaktirate liječnike i epidemiologe koji će vam dati savjete za postupanje u navedenim slučajevima".
 
18. travanj 2024 10:53