StoryEditor
DubrovnikDEŠA |

DRUGI DIO EDUKACIJA U LAZARETIMA Unapređenje zaštite žrtava nasilja u obitelji na području DNŽ

Piše Dv
23. srpnja 2021. - 09:46
IlustracijaVlada RH

U prostorijama DEŠE u Lazaretima, 8. lađa, 22.srpnja od 10:00 do 13:10 sati održava drugi dio edukacije pod nazivom:“Unapređenje zaštite žrtava nasilja u obitelji na području DNŽ”, u sklopu projekta Bez Obiteljskog Nasilja (BON).

DEŠA – Dubrovnik provodi projekt “Bez Obiteljskog nasilja (BON)“ u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom (UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo) i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ciljevi projekta obuhvaćaju standardizaciju pružanja usluga žrtvama nasilja u obitelji te izgradnju kapaciteta u Dubrovačko – neretvanskoj županiji za osiguranje pravovremene psihološke i pravne pomoći te pojačanu prevenciju nasilja u obitelji u lokalnoj zajednici, kao i osnaživanje i jačanje kapaciteta Savjetovališta DEŠE, osoba zaposlenih u institucijama za pružanje podrške i pomoći žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko – neretvanske županije.

Prvi dio edukacije smo održali u travnju, a ona je bila namijenjena stručnjacima/kinjama koji se bave problematikom nasilja u obitelji te volonterima/kama koji zajedno sa stručnjacima rade na poboljšanju položaja žrtava nasilja u obitelji.

Drugi dio edukacije je namijenjen partnerima, te stručnjacima i stručnjakinjama iz različitih institucija s područja grada Dubrovnika, koji se bave problematikom nasilja u obitelji. Cilj nam je kroz izlaganja donijeti preporuke i zaključke te moguća rješenja za poboljšanje i unapređenje sustava podrške žrtvama nasilja u obitelji na području Grada Dubrovnika. 

item - id = 1114685
related id = 0 -> 1133889
related id = 1 -> 1130344
26. listopad 2021 06:56