StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

DRUGI DAN ŠTRAJKA U ŠKOLAMA U klupama prosvjetari umjesto učenika

Piše DV
11. listopada 2019. - 10:45
U osnovnim i srednjim školama Dubrvačko-neretvanske županije danas je drugi dan štrajka prosvjetnih radnika.
Štrajku se priključilo i 70 posto članova Sindikata Preporod koji zahvaljuje roditeljima na podršci jer nisu poslali svoju djecu u školu.

- Kako će i danas štrajk na području naše županije biti organiziran na isti način i u većini osnovnih i srednjih škola neće biti redovne nastave, pozivamo sve roditelje da naprave isto, uz napomenu da će sva ona djeca koja ipak dođu, biti zbrinuta na adekvatan način - navodi se u priopćenju koje potpisuje županijski povjerenik sindikata Preporod, profesor klavira i teorijskih predmeta u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića Antun Vidak.

Vidak ističe kako se prema sindikalnim neslužbenim podacima iz 23 osnovnoškolske i 6 srednjoškolskih ustanova u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, štrajku odazvalo oko 75 posto članstva u osnovnim i 71 posto članstva u srednjim školama.

Prema dosad pristiglim informacijama na području najjužnije županije nije bilo kršenja prava naših zaposlenika na štrajk, dodao je sindikalni povjerenik.
19. travanj 2024 12:15