StoryEditorOCM
DubrovnikMEDICINA I POMORSTVO

Dr. Marijo Bekić o ulasku u NO Luke Dubrovnik: Ja sam kirurg traumatolog, svaki posao je po odgovornosti i brzini odlučivanja lakši od toga

Piše Gabrijela Bijelić
15. studenog 2021. - 12:30

- Moj ulazak u Nadzorni odgovor Luke Dubrovnik neće mi predstavljati nikakav problem, bez obzira što poslovanje tog društva nema veze s mojom medicinskom strukom. Nije nikakva tajna da u bolnici radim kao kirurg traumatolog i u usporedbi s tim, po razini odgovornosti i brzini donošenja odluka, nijedan posao ne može biti toliko težak. Svakako, čast mi je što ću predsjedavati Nadzornim odborom jedne tako značajne gradske tvrtke. Nakon razgovora s osnivačem odredit ćemo kako koordinirati poslove Luke – komentirao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić jutros za Dubrovački.hr preuzimanje čelnog mjesta NO Luke Dubrovnik od sljedećeg ponedjeljka, 22. studenog.

Dr. Bekić dodaje kako ga izazovno razdoblje korone zbog koje je pritisak na bolnicu trajan neće omesti u obavljanju dužnosti nevezane sa zdravstvom.

Osim nove uloge u gospodarskim aktivnostima Grada, dr. Bekić prihvatio se i nekoliko funkcija u lokalnim sportskim klubovima. Od prošle godine čelnik je ragbi kluba Dubrovnik, nekadašnjeg Invictusa koji napreduje na krilima potpore Europske komisije 60 tisuća eura. Ravnatelj OBD je ove jeseni preuzeo i predsjedanje Ženskim odbojkaškim klubom Dubrovnik, i to s prethodnim iskustvom člana klupskog Upravnog odbora.

Bekić će u NO Luke Dubrovnik predstavljati interese Grada Dubrovnika koji je u tom društvu najveći dioničar, s 48,75 posto udjela.

Dr. Marijo Bekić Opću bolnicu Dubrovnik vodi već pet godina, a prije preuzimanja ravnateljstva bio je šef Odjela ortopedije i traumatologije. Aktivan je i u politici kao čelnik HDZ-ove županijske organizacije Akademske zajednice "Dr. Ante Starčević" te stranačkog odbora za zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

19. travanj 2024 05:25