StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI ISPOD BOURBON STREETA

Dovršena revizija projekta i nastavljena sanacija "građevinske jame"

31. kolovoza 2019. - 17:56
Radove na sanaciji građevinske jame stambeno poslovnog objekta između poslovnog centra Grawe i ulice Josipa bana Jelačića izvodi investitor, a prema obavijesti iz dubrovačke gradske uprave, čim budu dovršeni Grad Dubrovnik će pristupiti asfaltiranju kolnika "Bourbon streeta" kako bi se ponovno omogućilo nesmetano prometovanje tom ulicom.

Kako doznajemo, nakon višetjedne pauze, nastavljeni su radovi sanacije loše obavljenog iskopa građevinske jame za potrebe izgradnje rezidencijalnog stambeno-poslovnog objekta "Gravosa residences". Paralelno sa sanacijom, gradi se i postupno "niče" spomenuti objekt za kojeg je grad naručio reviziju projekta od strane stručnjaka Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Oni su već revidirali cijeli projekt, a revizija je upravo danas dovršena . Prema njoj, investitor će primijeniti zatražene zahvate. Podsjetimo, gradska uprava Dubrovnik je u srpnju podnijela kaznenu prijavu protiv izvođača radova zbog nestručnog izvođenja i posljedičnog ugrožavanja sigurnosti cestovnog prometa ulicom Josipa bana Jelačića. Upravo je ta kaznena prijava temelj skorog potraživanja sredstava koja će se utrošiti za sanaciju "Bourbon streeeta".

Inače, prošla su skoro četiri mjeseca otkako je gradska uprava zabranila prometovanje ulicom ispod zgrada na Montovjerni, što se posebno osjetilo zagušenijim prometom u jeku turističke sezone. Valja se nadati kako će se gradski promet uskoro normalizirati, a poslovno-stambena zgrada dovršiti kako bi taj dio grada dobio primjereniji izgled dostojan Dubrovnika.

 
24. travanj 2024 12:24