StoryEditorOCM
DubrovnikFILMOVI, IZLOŽBE...

Donosimo detalje trodnevnog programa proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Piše Dv
2. kolovoza 2021. - 10:17

Ovogodišnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u organizaciji Grada Dubrovnika, donosi trodnevni program.

Dana 3. kolovoza, u utorak, premijerno će se prikazati film ''Slike rata'', u 20:30 sati u kinu Slavica. Riječ je o trodijelnoj dokumentarnoj seriji koja se bavi ratnim fotografskim putem naša tri poznata fotoreportera: Zorana Filipovića Zoroa, Matka Biljka i Patrika Maceka. Njihove fotografije s prvih linija fronte ubrajaju se u najvažnije dokumente Domovinskog rata. U prvoj epizodi, koja se premijerno prikazuje u Dubrovniku, Zoran Filipović Zoro govori o svojim fotoreportažama iz Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, o nekima od najstrašnijih zločina koji su se događali u ratu, a o kojima je on svjedočio svojom kamerom i fotografijama koje su prenosili najutjecajniji svjetski magazini Photo, Vogue, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Life, Le Figaro i drugi. Redatelj i scenarist prve epizode je novinar Gordan Malić.

image
Grad Dubrovnik

Program obilježavanja nastavlja se 4. kolovoza virtualnom izložbom Muzeja Domovinskog rata ''Dani ponosa 1991. – 1995.'' uz 30. obljetnicu herojske obrane Grada, s početkom u 18 sat u tvrđavi Imperijal i na www.mdrd.hr. Isti dan Muzej Domovinskog rata Dubrovnik priredit će izložbu i u Blatu na Korčuli ''Oluja 1995.'', koja se otvara u 21 sat u Maloj dvorani Doma kulture.

Dana 5. kolovoza virtualna izložba Muzeja Domovinskog rata ''Dani ponosa 1991. – 1995.'' bit će prikazana i ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 21 sat.

20. travanj 2024 07:02