StoryEditorOCM
DubrovnikBOLJA ZDRAVSTVENA USLUGA

DONACIJA GRADA Domu zdravlja Dubrovnik suvremeno sanitetsko vozilo

Piše DV
20. kolovoza 2018. - 17:05

- Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u dubrovački zdravstveni sustav. Vidimo da se u Republici Hrvatskoj mnogi pozivaju na to da je nešto trebalo napraviti. Mi ne čekamo probleme, zajedno sa Domom zdravlja i, kao što ste vidjeli prethodnih mjeseci, sa Zavodom za hitnu medicinu, s Općom bolnicom Dubrovnik, Crvenim križem, djelujemo i pomažemo koliko možemo. U ovoj godini će visina pomoći iz grada Dubrovnika biti skoro 10 milijuna kuna - izjavio je gradonačelnik Mato Franković u ponedjelak prigodom svečanog uručenja ključeva sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Branku Bazdanu ispred zgrade gradske uprave.

Gradonačelnik koji se u javnosti pojavio s novim 'bradatim' imidžom, najavio je i novi projekt pedijatrijske ambulante u Mokošici gdje će se, kako je obećao, naći prostora i za logopeda.

U prigodi uručenja donacije, ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan je rekao:

- Sanitetski prijevoz u godini prijeđe godišnje oko milijun i 200 tisuća kilometara, a ovo nam je vozilo stvarno potrebno s obzirom na broj kilometara koje vozimo, a naravno najviše radimo sa građanima Dubrovnika – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja i predao ključeve sanitetskog vozila vozaču Dinu Ćaniću.

Podsjetio je kako sanitetska vozila u Dubrovniku imaju i defibrilatore, iako nisu propisani kao nužna oprema prema Pravilniku u prijevozu pacijenata koji nisu životno ugroženi.


Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić rekao je da su prije mjesec dana potpisali ugovor o donaciji vozila, te da je zajednički cilj poboljšati razinu usluge za sugrađane kojima može zatrebati sanitetsko vozilo.






 

22. travanj 2024 19:19