StoryEditor
DubrovnikLOKALNI IZBROI 2021|

Domovinski pokret Dubrovnik|:Branitelji trebaju stambeno zbrinjavanje, a mladi nova radna mjesta i sigurnu budućnost

Piše PSD.
31. ožujka 2021. - 09:20
Izbori 2021
Predstavljanje kandidata Domovinskog pokreta uoči lokalnih izboraBožo Radić/Cropix

"Svima nam je poznato da je u ponedjeljak završila posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika u četverogodišnjem sazivu. Kako su radili vijećnici, kako gradonačelnik, reći će birači za nepuna dva mjeseca.

Domovinski pokret nije do sada sudjelovao u gradskoj vlasti  ali bi se osvrnuo na teme koje su bile aktualne u protekle četiri godine, za koje bi voljeli da ih je aktualna gradska vlast riješila. Voljeli bismo da je konačno riješila i završila stambena pitanja branitelja za one koji na to imaju zakonsko pravo, dok su još živi, da je riješila njihova egzistencijalna pitanja kao što je poticanje zapošljavanja na odgovorna mjesta sukladno njihovim sposobnostima u koje vjerujemo da ih imaju. 

Ako su u ratu bili sposobni i odgovorni,  mogu to sigurno biti i u miru,  zato budimo odgovorni prema njima.

Na žalost, znamo da su ove teme aktualne samo u predizbornim kampanjama i tu završava sva priča o njima, do novog izbornog ciklusa. Vrijeme je da to promijenimo.

Važne teme od nacionalnog interesa, ratni stradalnici, dignitet Domovinskog rata, muzej Domovinskog rata, uklonjeni spomenik braniteljima su važne teme dok se ne dođe na vlast, a poslije ni slova o njima, padaju u zaborav.

Trenutna gospodarska situacija u svijetu, u Hrvatskoj i posljedično u našem gradu je vrlo neizvjesna i kaotična, kao posljedica pandemije  koja ima izravan učinak već sada, a u budućnosti još više na poslove kojim se naši ljudi bave i od čega žive. Problem turizma ,ugostiteljstva, pomorskog , zračnog i cestovnog prometa te nedostatak alternativnih djelatnosti dosadašnja gradska vlast je odavno trebala definirati i poticati svim mogućim i dostupnim sredstvima s naglaskom na EU fondove , istražiti što je najbolje primjenjivo za nas i kakvim resursima raspolažemo, da bi spremniji dočekali krizno razdoblje koje neminovno slijedi.

Domovinski pokret zastupa i obiteljske vrijednosti,  svi znamo da je obitelj temelj svakog zdravog društva. Pitanje je kako se u ovakvim uvjetima korona krize, opće neizvjesnosti za budućnost snalaze naše obitelji, kako preživljavaju i podmiruju svoje tekuće obveze, problem odgoja djece, vrtići i ostalo, o tome se malo  ili bolje rečeno ništa ne govori niti poduzima. Što se događa s mladima,  kakva je njihova budućnost i perspektiva, iseljavanje, nedostatak radnih mjesta za mlade? O tome se također vrlo malo ili nikako ne govori.

Svi naši birači i simpatizeri, a nadasve mladi, umirovljenici i branitelji koji su nas zadužili moraju znati da ih nećemo ostaviti i iznevjeriti, njihove probleme ćemo slušati i staviti u fokus rješavanja na gradskoj razini snažno, ukažite nam vaše povjerenje, mi sami smo dio Vas", stoji u priopćenju Domovinskog pokreta Dubrovnik.

17. svibanj 2021 12:55