StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK POSJETIO ELAFITE

Dogovoreni novi razvojni projekti

10. prosinca 2016. - 16:46

Dubrovački je gradonačelnik Andro Vlahušić u pratnji suradnika jučer boravio na Elafitima, odnosno na otocima Koločepu, Lopudu i Šipana na kojem je posjetio Suđurađ i Luku Šipansku. Na Kalamoti je obišao ambulantu, novoopremljeno dječje igralište te područnu osnovnu školu na kojoj su započeli radovi sanacije zbog prodiranja vlage u učionici. Susreo se i s vatrogascima DVD Koločep s kojima je razgovarao o obnovi njihovih prostorija a obišao je i put od crkve sv. Nikole do boćališta koje je nedavno izgrađeno te uz njega postavljeni kanelaberi i reflektori za rasvjetu.

Na Lopudu se gradonačelnik susreo s tajnikom MO Lopud Matijom Krmekom i na dječjem igralištu družio s mještanima. Tom su ga prigodom mladi Lopuđani upoznali s više problema među kojima prednjači red plovidbe broda Jadrolinije tijelom sezone, što ih sprječava u pripremil dočeka izletnika. Stoga je gradonačelnik obećao da će se osobno zauzeti za žurni povratak bljetarnice Jadrolinije u obnovljenu zgradu Turističke zajednice na lopudskoj rivi. čime bi se Dom kulture, odnosno bivša Čitaonica, oslobodio za potrebe društvenih događanja. On je naglasio kako će se glede potpunog uređenja mjesne rive gradska uprava raspisati arhitektonski natječaj za izbor najboljeg rješenja dok će za projekt kanalizacijske mreže Vodovod i Grad ispitati sve dostupne tehnologije za iznalaženje najpogodnijeg modela za daljnji razvoj Lopuda.

U Suđurđu se razgovaralo o uređenju trga i rješenju kanalizacije koju će se kao i na Kalamoti vjerojatno riješiti ugradnjom najsuvremenijih bio- jama. Zaključeno je kako boćarske terene na trgu očekuje obnova pri člemu su građevinski i elektro- radovi vrijedni biše od 100 tisuća kuna. A tijekom posjeta Luci šipanskoj delegacija gradske uprave je u pratnji predsjednika MO Luka Boža Brajovića obišla završne radove montaže sprava na novom dječjem igralištu. Ta je investiciju vrijedna 320 tisuća kuna a prihvaćen je i prijedlog mještana za postavljanje više sprava za vježbanje na otvorenom.

Tijekom posjeta područnoj Osnovnoj školi Šipanska Luka gradonačelnik je prihvatio zahtjev „osmaša“ za izgradnjom nogometnog igrališta za koje već postoji pogodna lokacija. Taj područni odjel OŠ Ivana Gundulića pohađa 28 učenica i učenika, a zahvaljujući donaciji agencije DURA informatička je učinioca nedavno opremljena s šest računala dok će do Božića škola dobiti nova vrata i prozore vrijedne 85 tisuća kuna. Tijekom posjeta je zaključeno kako je prioritet Šipanske luke kanalizacija, izgradnja koje je vrijedna 8 milijuna kuna.

19. travanj 2024 04:58