StoryEditorOCM
DubrovnikZLATNA NARANČA

Dodijeljene nagrade za najbolje primjere ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Piše dv
19. svibnja 2023. - 20:18

U Studentskom domu u Dubrovniku održana je svečana dodjela priznanja ovogodišnjim dobitnicima nagrade „Zlatna naranča“, projekta koji je Županija s Regionalnom agencijom DUNEA pokrenula kako bi se ukazalo na važnost razvoja ruralnog turizma u cilju poboljšanja kvalitete cjelokupne turističke ponude.

‘Zlatna naranča kao nagrada pokrenuta je 2016. godine i moram istaknuti kako iz godine u godinu imamo zaista izvrsne primjere koji dokazuju kako je ruralni turizam u našoj županiji u uzlaznoj putanji. Čestitam svima nagrađenima i zahvaljujem na vašem trudu uloženom u vaša gospodarstva, vaše proizvode koji pronose dobar glas županije’, poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Nagradu za najbolji primjer ruralnog turizma ove je godine osvojio Agro etno park Žabac iz Badžule, na drugom mjestu je OPG Tasovac iz Žrnova, dok treće mjesto dijele OPG Hazdovac s Mljeta te OPG Pave Zvrko iz Konavala.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade, i to posebna nagrada u kategoriji Tradicijski proizvodi koja je dodijeljena OPG-u Krnčević s Lastova i posebna nagrada za atrakciju u ruralnom turizmu koju je dobila Villa Royal house iz Dunava.

Današnoj dodjeli priznanja nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, direktor Turističke zajednice DNŽ Julijo Srgota, kao i predstavnici turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave.

20. travanj 2024 17:38