StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANOVA ČESTITKA |

DOBROSLAVIĆ POVODOM 25. OBLJETNICE "OLUJE" - ‘Operacija “Oluja” kruna je pobjede u Domovinskom ratu, vječno ćemo pamtiti poginule vitezove ‘

Piše DV
4. kolovoza 2020. - 16:43
Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja, koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

5. kolovoza je dan na koji je u blistavoj vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” oslobođen Knin, središte okupiranog hrvatskoga teritorija i simbol velikosrpskoga projekta prisvajanja hrvatskih prostora.

Operacija “Ouja” kruna je pobjede u Domovinskom ratu, omogućila je mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, spasila je bihaćku enklavu od izglednog genocida i osigurala završetak ratnih sukoba u BiH.

Zahvalni smo hrvatskim braniteljima na daru slobode, vječno ćemo pamtiti poginule vitezove, poštovat ćemo trajno prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana koji je mudro vodio državu u ratu i u miru.

Ponosni smo na branitelje iz naše županije koji su dali velik doprinos u obrani Hrvatske, a i u samoj operaciji “Oluja”.
Budimo ponosni na “Oluju” i cijeli naš Domovinski rat, na demokratski put našega naroda i naše države Hrvatske. Sretan vam Blagdan.

Župan
Nikola Dobroslavić
19. travanj 2024 19:49