StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021. |

DOBROSLAVIĆ Ne bojimo se nikoga, postigli smo odlične rezultate BAČIĆ Moram priznati da sam iznenađen, očekivali smo bolji rezultat u gradu Korčuli

Piše Kristina Filičić
16. svibnja 2021. - 23:10

Aktualni župan Nikola Dobroslavić prokomentirao je prve rezultate izbora.

- Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo sada dobili, to je otprilike 70 posto prebrojenih biračkih mjesta. Ja sam osvojio 42 posto, sljedeća dva kandidata su gospoda Petrov i Tolić s 21 i 19, dakle, dvostruko sam bolji po rezultatu od njih dvojice. Očito će biti drugi krug, tko će od njih ući u drugi krug, vidjet ćemo, očekujem pobjedu u drugom krugu kao što je to bilo i na prethodnih izborima prije četiri godine. Želio bih se zahvaliti svim biračima koji su izašli na ove izbore, naravno, posebno onima koji su dali glas meni i našoj listi, HDZ i našim koalicijskim partnerima, evo, idemo zajedno u drugom krugu u konačnu pobjedu. Ne bojimo se nikoga. Tko bude bolji ići će u drugi krug, ali pobijedit ćemo mi, kazao je Dobroslavić te dodao:

- Uvijek se može bolje, imali smo šest kandidata, nije lako sa šest kandidata pobijediti u prvom krugu. Vjerujem da će rezultat biti veći od ovih 42 posto, međutim, dosegnuti razinu od 50 posto s ovolikim brojem kandidata od kojih je jedan predsjednik nacionalne stranke, a drugi je predstavnik SDP-a, HNS-a i jedne grupe građane, mislim da je ovo ipak realno stanje, komentirao je Dobroslavić koji je uvjeren u pobjedu.

image
Tonći Plazibat/cropix

- Još zbrajamo rezultate za Županijsku skupštinu, nemamo još konačan raspored mandata tako da ne bih to sad komentirao. Rekao bih samo da smo diljem Županije postigli odlične rezultate, vrlo smo zadovoljni s onim što smo napravili i da su građani prepoznali naš program, naš dosadašnji rad i obećavamo da ćemo tako predano raditi i u budućnosti. Mi ćemo voditi kampanju kao i do sada, vodit ćemo kampanju koja nije prljava, naši protivnici neka izaberu kampanju koju misle da im odgovara, pobijedit ćemo mi, rekao je Dobroslavić.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a DNŽ-a Branko Bačić također je dao izjave za medije.

- Moram reći da sam iznimno zadovoljan rezultatima prvog kruga lokalnih izbora ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kao što znate, od 22 jedinice lokalne samouprave, u osam smo ili bili u prvom krugu, ili vodimo s vrlo uvjerljivom većinom u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima nismo pobijedili u prvom krugu. Zadovoljni smo i sa županovim rezultatom, vjerujem da ćemo tijekom noći kad budu prebrojani svi listići i sva biračka mjesta, imati još bolji rezultat. Što se tiče rezultata za Županijsku skupštinu, on će biti na razini 2017., čak, vjerujem, i bolji tako da sam sveukupno zadovoljan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kazao je Bačić.

image
Tonći Plazibat/cropix

Priznao je da je iznenađen rezultatom u Korčuli.

- Očekivali smo bolji rezultat u Korčuli, očito su u ovom trenutku građani Korčule odlučili, s obzirom da je bilo samo dvoje kandidata, dati povjerenje drugoj kandidatkinji i ja joj čestitam, ali kažem, na kraju ćemo vjerojatno imati ili jednak ili bolji rezultat kad se pobroje sve općine i gradovi u DNŽ, naveo je Bačić.

25. travanj 2024 00:30