StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON DEVET DANA!

Dobili smo odgovor iz Sanitata, evo kakve obveze prema njima imaju dubrovački placari

Piše A.K.
8. lipnja 2023. - 18:30

Devet dana nakon što smo poslali upit, napokon nam je iz Sanitat stigao odgovor o uvjetima i cijenama koje plaćaju OPG-ovi koji svoje proizvode prodaju na dubrovačkim placa. Podsjetimo, nakon što se dio placara požalio da su im obveze prema Sanitatu visoke, očekujući odgovor iz naše gradske komunalne tvrtke, provjerili smo i objavili kolike su cijene za takve usluge u Splitu i Zadru.

PRODAVAČI NA PLACI BUNE SE DA IM SANITAT SKUPO NAPLAĆUJE BANKE! PROVJERILI SMO CIJENE U SPLITU I ZADRU

Sada donosimo i odgovor iz Sanitata. -OPG ovi koji izlažu na sajmenim danima u Paku Luja Šoletića ne plaćaju naknadu za korištenje banaka, organizator sajma Gradu Dubrovniku plaća naknadu za korištenje javne površine.

Rezervacija banka predstavlja paušalnu naknadu za korištenje ugovornog - točno određenog prodajnog mjesta i dio OPG-ova ga je nastavio plaćati kako bi imao osigurano prodajno mjesto izvučeno prilikom preseljenja prodaje sa gruške na lapadsku placu i nastavak plaćanja istog predstavlja poslovnu odluku svakog od zakupaca. Prilikom razgovora o organizaciji sajma, sa organizatorom je iskomunicirano da se u park neće postavljati suncobrani te da će isti navedeno samostalno organizirati ukoliko za istim bude potrebe. Kupnjom PPK ne garantira se parkirno mjesto, već je korištenjem PPK omogućeno povoljnije parkiranje u odnosu na plaćanja satne karte- poručuju iz dubrovačke komunalne tvrtke koja upravlja tržnicama.

25. travanj 2024 10:12