StoryEditor
DubrovnikSIGURNO DO ŠKOLE

DIJELILI LETKE, SLIKOVNICE I REFLEKTIRAJUĆE PRSLUKE Dubrovački prometni policajci aktivno uključeni u prevenciju najmlađih

Piše Dv
14. rujna 2021. - 12:16
Pu Dubrovačko-neretvanska

Zbog nedavnog događaja kada je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, ali i zbog početka nove školske godine, Postaja prometne policije Dubrovnik provela je preventivnu aktivnost "Sigurno do škole".

Dijeljenjem letka „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ roditelje su upoznali s preporukama stručnjaka, ali i mogućom kaznenom odgovornosti roditelja u slučajevima ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu.

Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

image
Pu Dubrovačko-neretvanska

Budući da smo na samom početku školske godine policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su tijekom prošlog tjedna u blizini OŠ Lapad, OŠ Marina Getaldića, OŠ Ivana Gundulića organizirali dijeljenje spomenutog letka i ujedno roditelje potakli na promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece u prometu.

Osim letaka, vozačima se poklanjao i reflektirajući prsluk, a djeca su na dar dobila slikovnice.

Ovakav način senzibiliziranja građana i zaštita najmlađih provoditi će se i dalje kroz redovne poslove policijskih službenika Postaje prometne policije Dubrovnik.

image
Pu Dubrovačko-neretvanska
item - id = 1127161
related id = 0 -> 1066354
related id = 1 -> 1059585
16. listopad 2021 05:44