StoryEditorOCM
DubrovnikPOVODOM DU MOTION-RUNNER`S DAYS DUBROVNIK

Delegacija grada prijatelja Montereya na prijemu kod gradonačelnika

Piše DV
25. travnja 2019. - 19:23
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković je sa suradnicima i direktorom Dubrovačkog polumaratona Alanom Boškovićem primili su delegaciju grada prijatelja Montereya povodom pete sportsko-turističke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja će se održati 27. i 28. travnja.
 
Gradonačelnik Franković se zahvalio na doprinosu koju su pružili DuMotionu u posljednjih pet godina, dodajući da ga raduje daljnja suradnja. - Vi niste više naši gosti, vi ste dio našeg grada. Sve što se događa u vezi DuMotina je dobro, vjerujem da će ova manifestacija trajati godinama i uvijek ćemo njegovati snažnu vezu između Montereya i Dubrovnika – rekao je gradonačelnik Franković.  
 
Gradonačelnik je na poklon dobio knjigu u kojoj su obilježene prethodne manifestacije, kao i pisma gradonačelnika Montereya Clydea Robersona i direktora Big Sur maratona Douga Thurstona. Gradonačelnik Roberson je u pismu istaknuo da je Monterey kao grad prijatelj ponosan što su dio izvrsnog događaja kao što je DuMotion i što mogu pratiti pozitivan utjecaj koji grad Dubrovnik širi godinama.   
 
- Vi ste stvorili ovaj međunarodni događaj s dozom dostojanstva, profesionalizma i strasti. Upravo to je bit našeg posla: mi utječemo na živote ne samo naših građana već potičemo partnerstvo i stvarati veze diljem svijeta, poboljšavajući živote mladih i starih ljudi. DuMotion definitivno utjelovljuje slogan gradova prijatelja: „poveži se globalno, napreduj lokalno“ – napisao je gradonačelnik Roberson.
 
Direktor Thurson je također izrazio zadovoljstvo povodom uspjeha DuMotiona, istaknuvši da taj događaj udružuje zajednice, regiju i svijet. - Rado šaljemo naše predstavnike u Hrvatsku te pružamo dobrodošlicu njihovim trkačima i osoblju svake godine na našem događaju. Nadam se da ćemo nastaviti naše partnerstvo – pojasnio je  Thurson.      
 
Du Motion počinje u subotu, 27. tranja, s utrkom na zidinama i dječjom utrkom na Stradunu, dok je najatraktivniji događaj zakazan za nedjelju, 28. travnja na Stradunu, gdje će se održati polumaratonska utrka dužine 21,1km. Utrka je i ove godine humanitarnog karaktera pa je tako sav prihod namijenjen neurorehabilitaciji 20-godišnjeg Ante Kolunđije, volontera Du Motiona koji je prošle godine stradao u prometnoj nesreći.
 
Podsjetimo, Dubrovački polumaraton je nositelj maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics, a gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey 2017. godine primili su  nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.
19. travanj 2024 06:36