StoryEditorOCM
DubrovnikKRIZNI STOŽER CZ DNŽ:

DANAS 11 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE Po četiri pacijenta iz Dubrovnika i Konavala, troje iz Župe. Izliječene su 32 osobe

Piše dv
1. ožujka 2021. - 10:28
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane HZJZ i Stožera civilne zaštite RHPixabay

Prema današnjim podacima Kriznog stožera Civilne zaštite Dubrovačko- neretvanske županije, tijekom posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom (pet utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, četiri osobe iz Konavala te tri osobe Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam muških i četiri ženske osobe, a šest osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 32 osobe: 22 iz Konavala, sedam iz Dubrovnika, po jedna osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 64 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 44 853 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na području od Stona do Konavala, trenutno je 600 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (Dubrovnik 243, Konavle 204, Župa dubrovačka 79, Dubrovačko primorje 11 i Ston 6).

Do jučer, 28. veljače 2021., na području Dubrovačko-neretvanske županije je broj ukupno cijepljenih osoba prvom dozom bio 4810.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 48 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1462 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sve na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 405 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

19. travanj 2024 23:06