StoryEditorOCM
DubrovnikPORUKE MIRA I TOLERANCIJE

CRVENKAPICA U UMJETNIČKOJ ŠKOLI Kako su učenici oslikali najveću uskočku kapu

Piše DV
1. ožujka 2019. - 16:38
U dvorištu Umjetničke škole Luke Sorkočevića danas se šivala - Crvenkapica. Nije to lik iz poznate bajke braće Grimm već 'kodno ime' projekta izrade najveće uskočke kape ikad.

- Šivamo je tako da na otvorenim prostorima trgovima i ulicama gradova i mjesta koja po nekoj unutrašnjoj dinamici projekta obilazimo, povezujemo donirana platna naših sponzora. Na crvenom platnu učenici, mladi i drugi pojedinci interveniraju ispisujući svoje želje i poruke - napisala je autorica ovog neobičnog performancea Marija Zudenigo.

Domaćin projekta na krajnjem jugu je dubrovački domaćin Učenički dom Paola Di Rosa, a časna sestra Ružica Dodig je koordinatorica za Dubrovnik.

Već ušiveno platno s ranijih Radionica šivanja u Senju, Ljubuškom, Otočcu i Sisku izloženo je u dvorištu Umjetničke škole Luke Sorkočevića, čiji prostor je ustupljen na korištenje za ovo art događanje susretljivošću ravnatelja Slobodana Begića.


U Dubrovniku su zainteresirani ispisivali poruke na crvenom platnu 8 x 1 m  markerima, crno na crveno, a potom je platno spojeno crvenom kudeljom sa, na prijašnjim radionicama ispisanim, platnom.


 
20. travanj 2024 04:31