StoryEditorOCM
DubrovnikKINESKI TV SHOW POSVEĆEN HRVATSKOJ

CROATIAN RHAPSODY Vedute Dubrovnika uskoro u Kini

Piše dv
13. studenog 2017. - 12:13

U Kini će se sredinom prosinca prikazati TV show u cijelosti posvećen Hrvatskoj, koji će putem malih ekrana, kabelske TV i društvenih mreža gledati barem milijardu osoba.

Ekipa emisije koja se u originalu zove Tian Tian Xiang Shang, što znači 'Dobro uči i napreduj više svaki dan', tijekom listopada boravila je u Dubrovniku i Zagrebu, gdje su obavili višednevno snimanje šaljivih priloga o Hrvatskoj, ljudima, kulturi, hrani, glazbi itd., prenosi Hina.

Na snimanjima su im društvo pravili Miroslav Ćiro Blažević, Jelena Rozga, Ana Rucner i Maksim Mrvica, koji u Kini već odavno ima status zvijezde.

U gradu Changsha, koji ima oko 7,5 milijuna stanovnika, prije nekoliko dana obavljen je drugi krug snimanja epizode o Hrvatskoj pod nazivom "Croatian Rhapsody", što je naziv i Kinezima omiljene Mrvičine skladbe.

Snimanje je održano u studijima TV postaje Hunan TV-ja, a u mozaičnom programu su se, osim šibenskog pijanista, pojavili hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović, ugostitelj Zlatko Puntijar s kćeri Mateom, obitelj Xiaoting Chen-Li, vlasnici renomiranog kineskog restorana u Hrvatskoj, te pjevačica Lana Jurčević.

Troje natjecatelja borilo se za glavnu nagradu - putovanje u Hrvatsku, a konačna odluka donijeta je nakon što im je "pregledana prtljaga", odnosno jesu li se dobro pripremili za putovanje u naše krajeve i koliko dobro poznaju Lijepu našu.

19. travanj 2024 12:05