StoryEditorOCM
DubrovnikRASPITALI SMO SE

Cijepe li dubrovački obiteljski liječnici starije građane? Evo što kažu o Beroševom naputku i zašto misle da se sigurnije cijepiti na punktu

Piše DV
26. studenog 2021. - 13:28

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš liječnicima obiteljske medicine uputio pismo u kojem im preporuča da starije osobe ne upućuju na izdvojene punktove za cijepljenje, nego da im organiziraju cijepljenje u svojim ordinacijama, obratili smo se i Domu zdravlja Dubrovnik kako bi doznali kakva je situacija na dubrovačkokm području.

image
Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan
Cropix

-Proslijedio sam dopis ministra Beroša liječnicima obiteljske medicine od kojih su mnogi i dosad sugrađane cijepili u svojim ordinacijama, kao i na punktovima. Mislim da će se tako i ubuduće ponašati, a podsjećam kako su naši sugrađani, u odnosu na ostale građane Hrvatske i dosad imali relativno lak pristup cijepljenju - rekao nam je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Tako su naši stariji sugrađani pošteđeni čekanja u redovima na kiši i hladnoći, što je svakako dobra vijest za njih i njihove ukućane jer će tako biti dodatno zaštićeni od mogućih negativnih posljedica čekanja u redovima i uz nepovoljne vremenske uvjete.

image
Cropix

- To je praksa koju primjenjujemo već od početka akcija cijepljenja, odnosno još od ožujka ove godine. Ali, treba reći kako je cijepljenje uvijek sigurnije kad se obavlja na punktu jer je postoji problem uslijed toga što su cjepiva protiv COVID-a vrlo osjetljiva, odnosno termolabilna pa se moraju brzo primjeniti, kako ostale doze ne bi propale. Na punktu možemo brže reagirati u slučaju anafilaksije odnsono pojave teške alergijske reakcije- rekao nam je obiteljski liječniik dr Teo Depolo.

18. travanj 2024 23:40