StoryEditorOCM
Dubrovnik70 GODINA DUBROVAČKOG |

ČESTITKA GRADONAČELNIKA: Često ste izvrgnuti kritikama, neosnovanim, neprimjerenim i grubim reakcijama. Stoga je vaša uloga još važnija

Piše dv
1. rujna 2020. - 14:23
Povodom našeg današnjeg 70. rođendana i obljetnice izlaženja županijskog tjednika "Dubrovački vjesnik", čestitku nam je uputio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovano uredništvo, vrijedne članice i članovi redakcije,

Koristim prigodu kako bih vam uputio čestitke povodom 70. rođendana Dubrovačkog vjesnika. Osim vama, koji trenutno zanimljivim tekstovima, atraktivnim reportažama, političkim komentarima i drugim rado čitanim tekstovima ispunjavate stranice Dubrovačkog vrijedi se također sjetiti i svih onih koji su kroz sedam desetljeća dali svoj obol u izgradnji lista bez kojeg bi generacijama naših sugrađana vikendi bili nezamislivi. Jer kakva bi to bila subota bez odlaska na placu i kave uz Dubrovački?

Sedamdeset godina nije malo. Gotovo je to jedan prosječni ljudski životni vijek. Očuvati kontinuitet izlaženja jedne novine kroz sve društveno političke turbulencije nije bilo lako, posebno ne u vrijeme najveće kalvarije koju je suvremeni Dubrovnik prošao. Ni u danima Domovinskog rata i bezumnog razaranja povijesnog grada Dubrovački nije posustao, nastavio je izlaziti i uz Radio Dubrovnik svojim građanima donositi vrijedne informacije, ali i prijeko potrebnu utjehu.

Danas je situacija nešto drugačija, a novinarska struka je podvrgnuta brojnim izazovima. U uvjetima munjevitog protoka informacija, gdje trendovi nastaju i nestaju unutar jednog dana, pred urednicima, novinarima i fotoreporterima stoji nimalo jednostavan zadatak - s jedne strane valja udovoljiti željama konzumenata i prohtjevima tržišta, a s druge očuvati i zadržati profesiju u okvirima visokih etičkih i drugih standarda struke.

Novinarska struka i nepristrano izvještavanje od velikog je značaja za zdravlje svakog društva, kako globalnog i nacionalnog, tako i lokalne zajednice, a posao koji obavljate često je izvrgnut kritikama te neosnovanim, neprimjerenim i grubim reakcijama. Zato je uloga koju vi i sve vaše kolege obavljate još važnija.

S tim mislima želim vam puno uspjeha i inspiracije u daljnjem radu, a Dubrovačkom još desetljeća sigurne plovidbe.

 
S poštovanjem,
Gradonačelnik Mato Franković
20. travanj 2024 14:08