StoryEditorOCM
DubrovnikNOVA MOKOŠICA |

Cesta za zgrade hrvatskih branitelja stradalnika Domovinskog rata i mlade obitelji dobila uporabnu dozvolu

Piše dv
1. lipnja 2021. - 15:35

Cesta s infrastrukturom za zgrade HRVI u Novoj Mokošici nakon uspješno provedenog tehničkog prijema dobila je pravomoćnu uporabnu dozvolu.

Radovi na izgradnji priključka na gradsku cestu te 322 metra duge prometnice s parkiralištem, četiri kolna ulaza, javnom rasvjetom i hidrantskom mrežom započeli su u kolovozu 2020. godine i završeni su u ugovorenom roku.

Nova ulica se na početku zahvata uklopila u gradsku prometnicu kod novog kružnog toka, a raspolaže s četiri kolna ulaza za pristup zgradama. Širina kolnika s dva prometa traka iznosi 5,5 metara uz obostrani nogostup širine 1,60 metara. Duž ceste izvedena je oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija( DTK) i javna rasvjeta.

Izvođač radova bila je tvrtka Texo gradnja d.o.o. iz Mlina, stručni nadzor proveo je Institut IGH  d.d. Zagreb, a projektantski nadzor Arhitektura i graditeljstvo Goluža d.o.o. iz Metkovića. Ugovorena vrijednost radova iznosi 5.335.043,40 bez PDV-a.

Podsjetimo, izgradnja četiri zgrade u Novoj Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu za program Dubrovačke stanogradnje namijenjen stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

19. travanj 2024 20:04