StoryEditorOCM
DubrovnikOSTANI DOMA

Čak 49 osoba htjelo preko policijskog punkta bez propusnice

Piše Silvia Rudinović
25. ožujka 2020. - 19:50
Kako smo objavili ranije, prvi dan provođenja mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, policija je sa svojih punktova diljem Dubrovačko-neretvanske županije vratila četiri osobe koje su htjele proći u susjednu jedinicu lokalne samouprave bez propusnice. Ti su slučajevi zabilježeni jutros do sedam sati, no brojka se tijekom dana umnogostručila.

- Tijekom dana, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u prometu je zatečeno 49 osoba bez propusnica - kaže glasnogovornica Policijske uprave Davorka Bečić.

Kako je ranije pojasnila, prvi dan primjene ove mjere koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, policija je samo upozoravala građane da moraju izvaditi posebne dozvole za napuštanje grada ili općine u kojoj imaju prebivalište, ukoliko za to postoji osnova. Svi su vraćeni s punktova samo uz opomenu, no ubuduće bi se takvi prijestupi mogli kažnjavati jednako kao i kršenje mjere samoizolacije. Policija u tom slučaju prijavljuje prekršitelja inspektoratu.
20. travanj 2024 05:26