StoryEditorOCM
DubrovnikPARK LUJA ŠOLETIĆA U GRUŽU

Brzo ispražnjen kazan graha

1. svibnja 2018. - 14:19

Danas je povodom međunarodnog Praznika rada, 1. svibnja, gradska organizacija SDP Dubrovniku parku Luja Šoletića u Gružu organizirala prvomajsko druženje uz grah.

-U Hrvatskoj su danas teška vremena za radništvo. Dio poslodavaca koji su u pretvorbi i privatizaciji stekli bogastvo pod dvojbenim okolnostima, ne poštuje zakonsko osmosatno radno vrijeme, ranicima za njihov rad ne isplaćuju redovito mjesečne plaće, a kada radnici i prime plaću, od nje ne mogu dostojanstveno živjeti. Borba radnika za svoja prava ne prestaje ni danas u neoliberalnom kapitalizmu. SDP je uz radnike bio i ostaje- poruka je predsjednika GO SDP Dubrovnika Jadrana Barača.

Mnogi su iskoristili prvomajsko okupljanje za opušteno druženje i ćakulu s prijateljima i znancima, od kojih neke nisu dugo vremena vidjeli. Druženje je piostiglo svoj cilj, ali bi organizatori bili zadovoljniji kada bi ih poslodavci poslušali i pobioljšali položaj radika. Tako bi prestao i migrantski tok ka zapadu. Jer ne idu hrvatski radnici iz domovinew jer je ne vole nego zato što su potcijenjeni i potplaćeni- poruka je dubrovačkih SDP-ovaca.

20. travanj 2024 08:49