StoryEditorOCM

Brušenje znanja i kreativnosti kroz online simulacije

Piše PSD.
9. svibnja 2022. - 06:31

Studenti američkog studija Service Management osvajaju nagrade na međunarodnom izazovu “2022 ICHRIE Hotel Challenge by Knowledge Matters”

 

Preddiplomski stručni studij Service Managementa (Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima) koji se godinama izvodi u Dubrovniku na RIT Croatia, međunarodnom kampusu prestižnog američkog sveučilišta RIT, poznat je po fokusu na razvoj primjenjenog znanja kroz iskustveno učenje.

Važnu ulogu u ovom pristupu imaju i online simulacije koje su sastavni dio nekoliko stručnih kolegija. Online simulacije stavljaju studente u stvarne i nepredvidive situacije iz područja upravljanja hotelom i restoranom. Svrha online simulacija je brušenje znanja i vještina iz područja kao što su rješavanje problema, financijsko upravljanje i budgetiranje, organizacija F&B segmenta poslovanja te prodaja i marketing.

Ovakav pristup u prenošenju relevantnih znanja i vještina, omogućuje studentima RIT Croatia da  ostvaruju zavidne uspjehe na međunarodnim natjecanjima. Tako je ove godine Angel Hristov, student četvrte godine studija Service management, osvojio prvo mjesto na međunarodnom izazovu “2022 ICHRIE Hotel Challenge by Knowledge Matters”. Spomenuto natjecanje u organizaciji Međunarodnog vijeća hotela, restorana i visokoškolskih institucija (ICHRIE) i kompanije Knowledge Matters, bilo je otvoreno za sve studente koji studiraju na institucijama članicama međunarodne ICHRIE organizacije. Natjecatelji su testirali svoje vještine u simulaciji upravljanja hotelom.

Na međunarodni online izazov “2022 ICHRIE Hotel Challenge by Knowledge Matters” Angel se prijavio prvenstveno radi svog kompetitivnog duha. “Izuzetno sam natjecateljski nastrojen i prihvaćam svaki izazov koji mi pomaže u daljnjem rastu i razvoju, stoga ne čudi ni moja prijava na ovo natjecanje. Osim toga, prva nagrada od 1.000,00 USD koju sam osvojio bila je dodatna motivacija”, objašnjava Angel.

Izloženost interaktivnim oblicima učenja tijekom studija svakako je pomogla Angelu prilikom ostvarivanja ovog značajnog rezultata. “Zahvaljujući kolegijima na kojima sam imao prilike koristiti online simulacije, bio sam značajno spremniji za natjecanja koja zahtjevaju veliku koncentraciju i posvećenost detaljima prilikom donošenja odluka” rekao je Angel i dodao: “Studiranje na RIT Croatia pripremilo me da budem kompetitivan među studentima najboljih sveučilišta iz cijelog svijeta i ponosan sam što sam mogao predstavljati čitavu zajednicu RIT-a pred hotelijerskom industrijom.”

Upitan o važnosti uključivanja inovativnih metoda učenja u studijske programe, Angel je spremno odgovorio: “Industrija turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva je izrazito dinamična, stoga mladi ljudi koji planiraju ostvariti karijere unutar spomenute industrije trebaju biti maksimalno izloženi novim trendovima, kao i metodama rada i učenja već tijekom studija kako bi bili kompetitivni na tržištu rada. Online simulacije su jedan kvalitetan primjer kako se to radi jer omogućuju studentima stjecanje primjenjenog znanja i pripremaju ih za budućnost.”

Angel Hristov dolazi iz Bugarske, a odluku o studiranju na RIT Croatia donio je nakon temeljitog istraživanja svih mogućnosti za studiranje na američkom sveučilištu na području Europe. “Nakon nekoliko godina rada u hotelskoj industriji, odlučio sam uložiti u formalno znanje te sam bio čvrst u namjeri da svoju diplomu steknem unutar američkog visokoobrazovnog sustava, kojeg smatram visoko kvalitetnim i vrednovanim diljem svijeta. Odabrao sam RIT Croatia u Dubrovniku te sam tijekom svog studija maksimalno sudjelovao u svim aktivnostima unutar i izvan učionice kako bi stekao što više znanja i iskustva. Aktivan sam član Eta Sigma Delta počasnog društva za studente Service management studija te sam dobitnik niza nagrada za akademska i izvannastavna studentska postignuća, na što sam posebno ponosan”, ispričao je Angel.

Osim pobjednika Angela Hristova, zavidne rezultate postigli su i ostali RIT Croatia studenti - Ana Žaja, Filip Stanišić i Ante Cvitković - koji su također sudjelovali u natjecanju.

 

 

30. svibanj 2023 13:05