StoryEditorOCM
DubrovnikKOMEMORACIJA ZA DR. STJEPA RAGUŽA

Bio je vrstan profesionalac u svom poslu, gotovo čitav radni vijek posvetio je razvoju Doma zdravlja u Dubrovniku

Piše dv
4. siječnja 2022. - 15:10

Komemoracija povodom smrti dr. Stjepa Raguža, liječnika i zdravstvenog djelatnika, dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, održana je danas u Gradskoj vijećnici.

Ispred Grada Dubrovnika i u ime gradonačelnika Mata Frankovića na komemoraciji je govorila gradska vijećnica i liječnica dubrovačke Opće bolnice Katarina Doršner.

Vijećnica Doršner istaknula je kako je Stjepo Raguž zadužio Dubrovnik u profesionalnom smislu.

- Gotovo čitav svoj radni vijek posvetio je razvoju Doma zdravlja u Dubrovniku. Ravnateljem je postao 1975. godine i ostao tamo sve do umirovljenja (2009.) kao jedan od ravnatelja s najduljim stažem u Hrvatskoj. Bio je vrstan profesionalac u svom poslu, no i nakon umirovljena nije mirovao već je ustrajno radio i ostavio nam vrijedan povijesni dokument, knjigu ‘Dom zdravlja - Okružni ured – Dubrovnik’, izdanu 2017. godine, u kojoj je zapisao sve oblike javno zdravstvene službe ovog područja od samog svog nastanka do danas - kazala je Doršner.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je obraćanju, uz ostalo, izrazio zahvalnost doktoru Ragužu na naporima koje je iz godine u godinu ulagao u organizaciju simpozija  Medicina Dubrovnik-Vukovar, njegovom radu na zdravstvenoj zaštiti hrvatskih branitelja, kao i ustrajnosti na povezivanju i potpisivanju povelje prijateljstva između dubrovačkog i vukovarskog doma zdravlja.

- O gosparu Stjepu Ragužu uvijek smo čuli samo dobro, samo lijepo i u svim našim sjećanjima ostavio je neizbrisiv trag. Vjerujem kako ćemo ga svi pamtiti kao požrtvovnog, uvijek nasmiješenog, prijateljski raspoloženog i izvrsnog liječnika stomatologa koji je, svima s kojima je razgovarao, vraćao osmijeh na lice, u svakom smislu. U svoje ime i ime Dubrovačko-neretvanske županije, obitelji, prijateljima i kolegama gospara Stjepa Raguža izražavam iskrenu sućut. Ovaj veliki čovjek iz naših sjećanja neće biti izbrisan – istaknuo je župan Dobroslavić.

U ime Doma zdravlja Dubrovnik i svih suradnika od dr. Stjepa Raguža oprostio se ravnatelj Doma Branko Bazdan, a prigodnim govorom obratio se i dr. Jure Burić, pokojnikov dugogodišnji prijatelj i suradnik.

24. travanj 2024 15:12