StoryEditorOCM
DubrovnikHC NASTAVILE ZAHVATE |

BILO JE ZA OČEKIVATI Zbog ljetnih radova na dionici Veliki Zaton - Štikovica kilometarske kolone na magistrali na plus 30

Piše DV
17. kolovoza 2020. - 11:08
Kako je i bilo za očekivati, od jutros su na dionici Jadranske magistrale Veliki Zaton - Štikovica zavladale neopisive prometne gužve. Razlog su zanimljivo tempirani ljetni radovi investitora Hrvatskih cesta koje nastavljaju sa započetim zahvatom Izvanrednog održavanja državne ceste D8 zapadano od Dubrovnika.

- Radovi na predmetnoj dionici nisu se izvodili tijekom protekla dva tjedna imajući u vidu povećanje prometa zbog turističke sezone. Kako bi se na optimalan način mogao privesti ovaj važan projekt svom završetku, radovi se nastavljaju pod  privremenom regulacijom prometa koja uključuje semaforsku regulaciju. Hrvatske ceste d.o.o., kao investitor, zajedno sa izvođačem radova učinit će sve potrebno za osiguranje kvalitetnog protoka prometa preko gradilišta.
Podsjećamo, kako vrijednost ove investicije iznosi 17,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a radove izvodi tvrtka Strabag d.o.o. Rok je 8 mjeseci, a početak radova bio je 26. svibnja - ističu iz Hrvatskih cesta i sudionike u prometu mole na razumijevanje i strpljenje dok traju radovi na kolniku.

 
18. travanj 2024 19:29