StoryEditorOCM
DubrovnikDODATNI TROŠKOVI

Besplatno parkiranje kupcima place u Lapadu, nije besplatno i za Sanitat - evo koliko plaćaju po satu

Piše mrk
23. veljače 2023. - 19:19

Unatoč uređenju place i  naporima Sanitata i gradske uprave da što bolje organiziraju rad place u Lapadu gdje su morali preseliti prodavači iz Gruža dok traje obnova tamošnje place,  u Lapadu nema  toliko kupaca kao što je bilo u Gružu.  Uz nedostatak ribarnice koja je ostala u Gružu, prodavači i građani žale se da  u Lapadu nema ni parkinga, a  i placa im je, iako natkrivena i uređena, nekako ‘sneruke‘.

No nedostatak besplatnog parkinga za placu u Lapadu kakav su imali u Luci Dubrovnik  Sanitat je nadoknadio  ugovorom s tvrtkom  Sargasso Dubrovnik pa se i u Lapadu, na parkiralištu  DOC-a dok radi placa može jedan sat besplatno parkirati. Za to je potrebno parkirnu kartu donijeti i potvrditi u prostorijama Sanitata na placi u Lapadu.   

 Nas je zanimalo koliko Sanitat plaća tvrtki Sargasso za ovu uslugu.  Naknada za korištenje parkirališta, prema Ugovoru, iznosi 1,00 € s uključenim PDV-om za jedan sat korištenja, odgovaraju iz Sanitata. Do sada su besplatan  jednosatni parking   koristila 237 posjetitelja place u Lapadu, pa je već iz toga podatka jasno kako  je preseljenje place iz Gruža u Lapad  teško palo i prodavačima i kupcima.

Redovita cijena parkiranja na parkingu kod DOC-a inače  iznosi 3 eura, a 15 minuta parkinga je besplatno. 

Besplatan sat parkinga na istom parkiralištu i inače imaju svi kupci u trgovinama u DOC-u, napose u lapadskom Tommiju koji potroše više od 6.6 eura, pa  je možda i tu razlog što se protekla tri tjedna tako malo kupaca s place odlučilo potvrditi parking kod Sanitata.

22. travanj 2024 22:37