StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJ NA AGENCIJA DURA

Besplatna radionica o uspješnom vođenju paušalnih obrta

14. studenog 2017. - 11:26

Razvojna agencija Grada Dubrovnika u suradnji s tvrtkom „Adut“ nastavlja organizaciju Startup Akademije i organizira besplatnu radionicu “Kako samostalno voditi “paušalni” obrt” koja će se održati u utorak 21. studenog u prostorijama DURA-e u Ulici branitelja Dubrovnika 15 s početkom u 10 sati.

Radionica traje samo 3 sata, a namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti ili su već pokrenuli vlastito poslovanje kroz “Paušalni” obrt. Cilj radionice je upoznati poreznog obveznika koji samostalnu djelatnost može obavljati kroz paušalno oporezivanje, kao i sva prava i obveze koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Tijekom trajanja radionice bit obrađene slijedeće teme: Koji je uvjet za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti; Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti; Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza te doprinosa; Koji su rokovi plaćanja; Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi; Obvezu ispostavljanja računa i fiskalizaciju; Što znači poslovati sa inozemstvom i oporezivanje istoga; Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje...

Radionicu vodi poslovna savjetnica Antea Kaleb koja ima četrnaestogodišnje iskustvo na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga. Vlasnica je agencije za poslovno savjetovanje i od 2006. godine direktorica društva Adut d.o.o. specijaliziranog za usluge knjigovodstva, računovodstva i poslovnog savjetovanja.

Broj polaznika je ograničen, a svi zainteresirani aktualni i budući obrtnivi mogu se prijaviti online na e- mail mpuljas@dura.hr ili telefon agencije Dura 640-271
 

24. travanj 2024 20:54