StoryEditorOCM
DubrovnikSEDAM DANA PO ‘NOVOM‘ |

BEKIĆ Povećao se broj cijepljenih djelatnika Opće bolnice Dubrovnik, smanjio se broj onih koji se testiraju, a promijenili smo način testiranja

Piše Dv
11. listopada 2021. - 11:48

Već sedam dana je na snazi odredba po kojoj zaposleni u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi moraju imati covid-potvrdu ili potvrdu o testiranju na koronavirus. Dok se prije sedam dana u ranim jutarnjim satima ispred Opće bolnice Dubrovnik mogao vidjeti red, ovaj ponedjeljak vlada sasvim drugačiji scenarij.

Otkriva ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić kako je u ponedjeljak ujutro testirano 126 zaposlenika, nitko nije pozitivan, a nije bilo ni odbijanja testiranja. Neslužbeno, povećao se broj cijepljenih djelatnika Opće bolnice.

- Što se tiče testiranja, promijenili smo način testiranja. Kao što smo najavili prvi dan, pratili smo situaciju na terenu, prvi je dan bilo 168 ljudi na testiranju, sad se to smanjilo, a testiramo četiri dana u tjednu (ponedjeljak-četvrtak, utorak-petak). Do sada nismo imali nekih problema, nismo evidentirali odbijanje testiranja, nitko dosad nije bio pozitivan. Od srijede medicinske djelatnike testiramo ispred odjela na kojima su zaposleni, a nemedicinske djelatnike na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, naravno, pridržavamo se epidemioloških preporuka. Sve je to podložno promjenama, još tu ima nekih sitnih stvari za promijeniti, napominje Bekić.

25. travanj 2024 08:55