StoryEditorOCM
DubrovnikBOSNIĆ POTVRDIO:

Bekić jednoglasno dobio potporu Upravnog vijeća za još jedan mandat

Piše Silvia Rudinović
26. veljače 2020. - 13:26
Upravno vijeće Opće bolnice Dubrovnik doc.dr.prim. Mariju Bekiću jednoglasno je povjerilo još jedan četverogodišnji ravnateljski mandat. Bekić je bio jedini kandidat koji se javio na javni natječaj, potvrdio je Želimir Bosnić, predsjednik Upravnog vijeća.

Odgovarajući na upit o spremnosti dubrovačke bolnice na pojavu koronavirusa, Bosnić kaže kako je zamjenik župana Joško Cebalo danas u Zagrebu na sastanku Kriznog stožera o mjerama koje je nužno poduzeti vezano uz pojavu koronavirusa u Hrvatskoj i mogućim prostorima gdje bi mogle biti smještene osobe upućene u izolaciju na području Dubrovačko-neretvanske županije.

- Nije nužno da prostor za izolaciju bude unutar bolnice, nego mjesto gdje će ih se moći izolirati do isteka razdoblja inkubacije radi sprječavanja širenja virusa - kaže Bosnić i dodaje kako je bolnica po ravnanjem dr. Bekića sasvim sigurno osigurala dovoljno zaštitne opreme za svoje zaposlenike.

- Docent Bekić je ozbiljno shvatio ovo pitanje. Zasad nema odgode operativnih zahvata. Do toga bi moglo doći ukoliko bi se bolest pojavila unutar bolnice, kao što smo lani učinili u sezoni gripe koja se kod nas razmahala do te mjere da smo bili prva županija po broju oboljelih, te kao što smo učinili u vrijeme pojave ospica - izjavio je Bosnić.
16. travanj 2024 11:36