StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI SDP-a

BARAČ Mislili smo da su građani željni promjena nakon brojnih afera i smjena u Vladi, izgleda da sve prolazi, a najmanje istina i odgovorno ponašanje

Piše Ahmet KALAJDŽIĆ
5. srpnja 2020. - 21:07
U prostorijama dubrovačkog SDP-a odnosno Restart koalicije u zgradi 'Pentagona' zatekli smo tek desetak simpatizera i članova stranke, što je nepojmljivo manje u odnosu na skup simpatizera i pobornika u izbornoj noći nakon predsjedničkih izbora. Sve to je vjerojatno i posljedica pridržavanja propisanih epidemioloških mjera. Predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača zamolili smo za komentar izlaznih anketa.

- Očekujem da će konačni rezultati ipak biti nešto malo bolji, ali to ne mijenja suštinu: HDZ će suvereno preuzeti vlast s partnerima. Loš rezultat nije samo postignut u X. izbornoj jedinici, nego je u cijeloj Hrvatskoj došlo do podbačaja, a u Zagrebu smo ne izgubili, nego smo poraženi, rekao je Barač te je - na molbu da komentira listu i sve ostalo što se veže uz ove izbore - dodao:

- Bio sam 13. na listi, što govori i o politici krojenja lista, da se kandidati iz drugog grada po veličini u Dalmaciji stavi tek na to mjesto. Sve to govori o krojenju lista, a svaka lista govori sama o sebi - da se kandidati iz Dubrovniku nisu našli na izglednim prolaznim pozicijama, što je svakako poruka glasačima, komentirao je prvi čovjek dubrovačkog SDP-a.

Na opasku da su aktivisti SDP-a bili vidljiviji u predsjedničkoj nego i kampanji za parlamentarne izbore, Barač je komentirao:

- Zapravo smo sada jače radili na terenu nego za predsjedničke izbore! Naravno, u skladu s javnozdravstvenim mjerama protiv COVID-a. Učinak je u kontekstu financijskih mogućnosti i stanja u društvu, dakle, očekivani rezultat. Iako smo očekivali da su građani željni promjena nakon brojnih afera i smjena u Vladi, izgleda da sve prolazi, a najmanje istina i odgovorno ponašanje, rezignirano je izjavio Barač koji je čestitao HDZ-u na pobjedi te dodao:

- Kad građani i dalje daju povjerenje Vladi RH s mnogo smijenjenih ministara, to ukazuje da nešto nije u društvu nije dobro. Ali, borit ćemo se, poručio je čelnik dubrovačkog SDP-a. 
19. travanj 2024 11:44