StoryEditorOCM
DubrovnikPRODAVAČICA SUVENIRA DOŽIVJELA NEUGODNOST

BAHATI TAKSIST Zbog takvih se osjećam nesigurno!

30. srpnja 2018. - 18:16

Ove nedjelje 29. srpnja, nešto prije 17 sati željela sam unajmiti taksi na Pilama. Po redoslijedu je bio taksist R.H. te sam ga zamolila da me ukrca do Kantafiga zajedno s malim kolicima s plastičnim rotama, kojima prenosim keramičke magnete, vrećice lavande i slične male suvenire. Imala sam i pleteni kufer te stalak, a kad sam se sagnula da uzmem stalak te i njega ukrcam, taksist koji je prethodno uzeo kolica s njima je tako jako lupnuo u gepek. Naime, samo ih je ubacio u gepek kao da mu je bila namjera da slomije i kolica i sve u njima. Posljedica takvog ukrcaja bila je ne samo buka nego i lom kotača na kolicima na kojima sam primjetila da je strgao strgao i platno kojim je pričvrščeno za metalnu konstrukciju.

Ispričala nam je ovo naša sugrađanka Ankica Lepeš koju mnogi od nas znaju kao prodavačicu suvenira, kao uvijek nasmiješenu i ženu koja se svima lijepo javi i pozdravi. Kako je u konavoskoj narodnoj nošnji, često je fotografiraju i turisti iz cijelog svijeta, čime je postala i neslužbeni turistički poklisar našeg Grada. Ogorčena neprofesionalnim odnosom bahatog vozača,  odlučila je sve iznijeti u javnost, tim više što je taksist i njezin suprug:

-Suprug je već 28 godina autotaksi- koncesionar i na posao ide uvijek lijepo obučen, a gostima tko god bili, klanja se i do sada nikad nije imao sukobe. Zašto se to danas događa? Je li ovo, možda, novi model ponašanja?- pita se naša sugrađanka te dodaje:

-Taksista je potom rekao da nije namjerno tako postupio te da će kupiti novi kofer. Zahvalila sam mu i samo ga upitala bi li tako postupao i s putnikom- strancem? Postupio je vrlo neprofesionalno, a svemu su nazočili i brojni djalatnici obližnjih restorana. Pitam se što da se sve dogodilo negdje na nekom osamljenom mjestu? Neugodno mi je i osjećam se nesigurno. To je jedan od "smeđih taksija" i ovo nije izdvojen slučaj. Već su me u posljednjih dva mjeseca ružnim riječima oslovljavali više puta. Dapače, ovo je sedmi slučaj neprimjerenog ponašanja u mjesec dana! Moram priznati kako ima mnogo krasnih i vrlo uslužnih taksista a kad sam sve javila Udruzi autotaksi obrtnika, rekli su mi kako "nemaju taksi pod brojem 10" iako sam ga fotografirala te imam dokaz svega što govorim! Zašto se štiti ovakvo vandalstvo?

Takav odgovor bio je odlučujući za našu sugrađanku da se obrati medijima, a opisuje nam i kako je sve završilo:

-Pozvala sam policiju a nakon desetak minuta dvojica redarstvenika su uzeli moje podatke i načinili zapisnik o svemu. Ubrzo se vratio i onaj taksist: sigurno mu je netko javio jer je iz smjera stare bolnice stigao prazan, iako znam da takvi ne smiju tim smjerom na Pile! Rekao je policviji kako je on taj te istini za volju, ponovno rekao da će kupiti nova kolica. Ali, ne trebaju mi od nekog tko je agresivan, od osobe koja čini da se u svome gradu osjećam nesigurno! Bilo mi je vrlo neugodno ali je drugi taksist, koji je bio na redu, ponudio pomoć. Došao je i tajnik udruge taksista te i on ponudio uslugu ali sam naglasila kako neprofesionalce treba sankcionirati. Jer, taksi ne uzimam iz komoda ili stoga što imam novca na bacanje nego stoga što mi treba!

Za komentar smo se obratili i predsjedniku Udruženju autotaksi obrtnika grada Dubrovnika Mišu Miloslaviću koji je izjavio:

-Nisam jučer radio i premda sam danas prijepodne bio na Pilama, nitko me nije o tome izvijestio. Gđa Lepeš je i prije vikala na jednog kolegu, a nakon ovoga ćemo, kao udruga, utvrdimo činjenično stanje te poduzeti sve što treba. No, njezin suprug je taksist i čudi me da me nije on o svemu izvijestio?! - u čudu je Miloslavić.

19. travanj 2024 15:19