StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Asfaltiranje puta za parkiralište Gradac, dobrodošlica digitalnim nomadima i radovi na parkingu za TUP-ovo naselje

Piše Grad Dubrovnik
30. travnja 2021. - 09:36
Na parkiralištu Gradac, na ukupno 2.400 metara četvornih provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenjaGrad Dubrovnik

NOVOUREĐENO PARKIRALIŠTE

Asfaltira se pristupni put za Gradac

Nakon što je provedena cjelovita rekonstrukcija parkirališta Gradac započinju i radovi uređenja i asfaltiranja pristupnog puta - Ulice don Frana Bulića, i to od spoja s Ulicom branitelja Dubrovnika pa do novouređenog parkirališta.

Planirani završetak radova, koji obuhvaćaju uklanjanje postojećeg dotrajalog sloja asfaltnog zastora, uređenje podloge i asfaltiranje novim slojem asfaltnog zastora, je u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., a vrijednost radova iznosi oko 300 tisuća kuna. Do okončanja radova promet ulicom je zabranjen, uz iznimku da će se prolazak omogućiti stanarima područja, ovisno o vrsti radova i dionici na kojoj se isti odvijaju.

image
Na Gracu je zadržan isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parkiralištem koje će i dalje služiti isključivo građanima
Facebook

Podsjetimo, na parkiralištu Gradac, na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih, provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parkiralištem. Parkiralište će za korištenje i dalje služiti isključivo građanima.

Prema smjernicama konzervatora

Prema smjernicama konzervatora

Investiciju rekonstrukcije parkirališta Gradac tvrtka Sanitat provela je iz vlastitih sredstava. Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

DIGITALNI NOMADI

Prvi radni dan u Lazaretima

Svoj prvi radni dan u zajedničkom radnom prostoru u Lazaretima imalo je u ponedjeljak deset digitalnih nomada, pobjednika natječaja ''The Dubrovnik digital nomad-in-residence'', u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Dobrodošlicu su im, u ime Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, zaželjeli direktorica Ana Hrnić i pročelnik Marko Miljanić.

image
Za jednomjesečnog boravka u Dubrovniku digitalni nomadi uključit će se u život zajednice i predložiti poboljšice za destinaciju
Grad Dubrovnik

Za vrijeme svog jednomjesečnog boravka u Dubrovniku digitalni nomadi uključit će se u život zajednice i time dati doprinos na način da će, na temelju osobnih iskustava, imati prigodu uputiti prijedloge i sugestije što žele od odredišta u kojem borave i rade, odnosno dati preporuke za kreiranje boljeg okruženja za ovaj oblik turizma.

Svi oni svoje poslove rade online i imaju široku zajednicu na društvenim mrežama, gdje ujedno promoviraju destinaciju u kojoj borave. Na taj način privlače svoje prijatelje, obitelji i sve više digitalnih nomada. Grad Dubrovnik je upravo digitalne nomade, osobito u trenutku kada sve više ljudi radi online, prepoznao kao jednu od svojih turističkih niša, a sve s ciljem diversifikacije turističke ponude te nastojanja da postane cjelogodišnja destinacija.

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Počeli radovi na parkiralištu u TUP-ovom naselju

Nakon što je gradonačelnik Mato Franković predstavnicima stanara TUP-ovog naselja predstavio i s njima usuglasio projekt, započeli su radovi na parkiralištu kojim će stanovnici TUP-ovog naselja dobiti 23 parkirališna mjesta. Stanarima, kojima će biti onemogućeno parkiranje na području na kojem se izvode radovi, u dogovoru Grada Dubrovnika i Luke Dubrovnik parking je osiguran na području Luke.

image
Započeli su radovi na parkiralištu kojim će stanovnici TUP-ovog naselja dobiti 23 parkirališna mjesta
Grad Dubrovnik

Ovo je prva faza rješavanja pitanja problematike parkinga TUP-ovog naselja, druga faza će biti riješena projektiranjem i izgradnjom parking mjesta podzemnim i nadzemnim parkinzima na parceli 202/1 i treća faza je izgradnja parkinga na parceli 188/5. Izgradnjom svih navedenih parking mjesta, čiji bi konačni završetak trebao biti kraj 2022. godine, u potpunosti bi se riješilo pitanje nedostajućih mjesta na području TUP-ovog naselja. Grad Dubrovnik zahvaljuje svim stanovnicima TUP-ovog naselja na suradnji.

20. travanj 2024 00:31