StoryEditorOCM
DubrovnikMUKE S DIGITALIZACIJOM |

ANDRIJA GRGURIN O TV ‘PRETVARAČIMA‘ HD signal trebaju i najstarije televizije, a talijanske programe koji vam smetaju sami možete izbrisati

Piše dv
21. rujna 2020. - 09:32
Na temu predstojeće digitalizacije TV signala i nabavke potrebne DVB-T2 opreme, oglasio se naš čitatelj Andrija Grgurin iz Mikulića s par korisnih savjeta:

- U vezi HD signala -treba kupit' aparatić za HD signal koji vrijedi za sve televizijske aparate u koji nije ugrađen, i za one najstarije kao i za modernije, sadašnje tanke kako ih zovu u koje nije ugrađen. U aparat u koji je ugrađen i na ekranu piše HD, tu ne treba ništa. Što se tiče ometanja talijanskih signala, neki su kodirani, tu ne možete ništa. Za one koji nisu kodirani, njih možete gledat, a ako ne želite, jednostavno ih daljinskim izbrišete po uputama kako piše na ekranu TV. Ako se ne snalazite, pitajte prijatelje ili rodbinu koji znaju, to je par minuta posla- cijene aparata se kreću od 180 kuna pa nadalje, ovi skuplji imaju još nešto ugrađeno u njima za neke programe koji vam ne trebaju za gledat televizijski program. Aparatiće možete kupit' u poštama i u butigama đe se prodaju Tv aparati, a za savjet možete i upitat, đe se popravljaju Tv aparati. Ako ćete sami raditi, u kutiji đe je aparatić ima uputa za montažu koja je jako jednostavna - poručuje Grgurin.
19. travanj 2024 04:28