StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Amerika od srpnja bliža Dubrovniku, gradonačelniku Frankoviću čestitka od cruising udruženja CLIA, susret sa sindikalistima i gostovanje na turskoj TV

Piše Grad Dubrovnik
2. srpnja 2021. - 10:03
Međunarodno udruženje Cruise Lines International Association (CLIA) odlično surađuje s Gradom DubrovnikomGrad Dubrovnik

UVOĐENJE AVIOLINIJE DUBROVNIK - NEW YORK

Delta Air Lines započinje s letovima za Dubrovnik

Američki avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju prema Dubrovniku koja će od 3. srpnja prometovati prema Hrvatskoj, i to na relaciji New York – Dubrovnik. Nova aviolinija prometovat će četiri puta tjedno između zračne luke John F. Keneedy (JFK) u New Yorku i Zračne luke Dubrovnik. Najavljeno je to na konferenciji za medije u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa Thomas Brandt, direktor aerodromskih operacija Cory Campbell te direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

image
Američki avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju koja će od 3. srpnja prometovati na relaciji New York – Dubrovnik.
Grad Dubrovnik

Na konferenciji je istaknuto kako su svi letovi tijekom srpnja popunjeni, a dubrovački je gradonačelnik izrazio zadovoljstvo uvođenje aviolinije koja, prema njegovim riječima, otvara novu stranicu za dubrovački turizam. „Dubrovnik nakon više od 30 godina dobiva direktnu liniju iz New Yorka, koja će omogućiti brojnim Amerikancima dolazak u naš grad bez presjedanja, ali će i brojnim našim sugrađanima približiti New York. Koliko je važno da u ovom tjednu čak dvije različite kompanije povezuju Dubrovnik sa SAD-om, o tome bi trebali bi pisati svi mediji. Jer u vrijeme pandemije i neizvjesnosti i činjenice da je pandemija i dalje prisutna u svjetskoj populaciji, postoje kompanije koje su zainteresirane za naš grad i našu državu, a posebno mi je drago da je to tržište SAD-a“ istaknuo je gradonačelnik Franković na održanoj konferenciji.

SAD nam je drugo najveće tržište

Državni zavod za statistiku izvijestio je da 10 posto posjetitelja Dubrovnika čine gosti iz SAD-a. To predstavlja drugo najveće turističko tržište Grada.

PRAVO JE VRIJEME ZA POSJET DUBROVNIKU

Gradonačelnik Franković gostovao u programu turske televizije TRT World

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković gostovao je u programu turske državne televizijske i radijske kuće TRT iz Istanbula. Gradonačelnik je na temu pokretanja turizma u Dubrovniku razgovarao s voditeljicom emisije „Across The Balkans“ televizije TRT World Nafisom Latić, a tijekom razgovora osvrnuo se na pripreme za trenutnu sezonu, očekivanja od iste s osvrtom na izazove koji u smislu održivosti leže pred Dubrovnikom.

image
Gradonačelnik Mato Franković gostovao je u programu turske državne televizijske i radijske kuće TRT iz Istanbula
Grad Dubrovnik

„Dubrovnik je uvijek lijep, ali rijetko kada je u njemu moguće uživati na način kao što je moguće sada“, poručio je gledateljima iz Turske gradonačelnik Franković istaknuvši sigurnost kao jedan od aduta destinacije. Važno je za napomenuti kako je poslovanje Turkish Airlines u Dubrovniku značajno posebice zbog bogate mreže linija koje ova kompanija održava, a posebno s tržištem Azije.

Ponovno za Istanbul

Aviokompanija Turkish Airlines od 3. srpnja ponovno uspostavlja vezu između Istanbula i Dubrovnika s redovnim letovima dva puta tjedno.

POKRETANJE TRŽIŠTA KRUŽNIH PUTOVANJA

Gradonačelniku Frankoviću stigla zahvala CLIA-e na kontinuiranom angažmanu

Predsjednica i direktorica međunarodnog udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) Kelly Craighead uputila je gradonačelniku Matu Frankoviću čestitku na njegovom reizboru za gradonačelnika Grada Dubrovnika.

image
U Gruž je 11. lipnja uplovio prvi kruzer ove sezone
Tonci Plazibat/Cropix

„Uistinu smo zadovoljni što smo uspjeli ponovno pokrenuti operacije diljem svijeta, uključujući i Dubrovnik“, piše dalje uz zahvalu na angažmanu koji su gradonačelnik Franković i njegov tim imali u ponovnom pokretanju poslovanja cruise tvrtki u Hrvatskoj, a koje je rezultat ukidanja zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u hrvatske luke i to upravo zahvaljujući inicijativi gradonačelnika. Također, u svom dopisu direktorica CLIA-e Kelly Craighead izražava zadovoljstvo što će i cruise industrija u narednom razdoblju dijelom doprinijeti gospodarskom oporavku Dubrovnika te zahvaljuje gradonačelniku što je snažan zagovaratelj interesa svoga grada, održivog turizma i prijatelj CLIA-i kao i cruise industriji.

Cruise i održivi turizam

 

Suradnja Grada Dubrovnika i CLIA-e usmjerena je na uspješno upravljanje destinacijom te upravljanje cruise i održivog turizma.

NASTAVAK SURADNJE GRADA I SINDIKATA

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Mato Franković primio je novoizabranog predsjednika Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Balda Kovačevića. Višegodišnji županijski povjerenik SSKH-a i sindikalni povjerenik u gradskom javom prijevozniku Libertas, Baldo Kovačević, za predsjednika SSKH-a izabran je u travnju ove godine, a uz njega sastanku s gradonačelnikom Frankovićem prisustvovali su sindikalni predstavnici u gradskim komunalnim društvima; Libertasu, Boninovu, Vrtlaru, Sanitatu, Vodovodu i Čistoći.

image
Gradonačelnik Mato Franković primio je novoizabranog predsjednika Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Balda Kovačevića
Grad Dubrovnik

Gradonačelnik je uvodno čestitao novoizabranom predsjedniku SSKH-a Kovačeviću na novoj odgovornoj funkciji i poželio mu sreću u daljnjem radu izrazivši uvjerenje za nastavkom dobre suradnje sa sindikatima u ovim izazovnim vremenima.

Sindikalna inicijativa

Glavna tema sastanka sa sindikalistima bila je nova, nacionalna inicijativa SSKH-a o izradi općeg kolektivnog ugovora za sva komunalna društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

20. travanj 2024 09:40