StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

AFERA REVELIN Odgođena je sjednica optužnog vijeća

Piše PSD.
28. studenog 2016. - 17:09

Odgođena je sjednica optužnog vijeća na Županijskom sudu u Splitu koje je trebalo odlučiti hoće li se podignuti optužnica protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića u aferi "Revelin". Kako je potvrđeno iz glasnogovorništva Suda, Vlahušićeva je obrana tražila da se iz spisa izuzmu pojedini dokazi za koje obrana smatra da su pribavljeni na protuzakonit način.

Podsjetimo, sjednica je već prethodno odgođeno dva puta. Prva sjednica trebala je biti početkom lipnja, no odgodu je tada zatražio bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, jer je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda, dok je druga odgoda bila u listopadu.

Inače, USKOK-ova optužnica Vlahušića i Frankovića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je ovaj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra USKOK, u tom poslu je napravio štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

20. travanj 2024 05:56