StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Uskrs u Primorju: vikendi puni događanja u Gornjim selima

Piše DV
7. travnja 2022. - 11:54

U uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji program manifestacije “Uskrs u Primorju”, koja će se održati u dubrovačkim Gornjim selima, 9., 10. i 23. travnja. Na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika Ana Hrnić, pročelnica Upravnog odjela Grada Dubrovnika za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić, voditelj Etnografskog muzeja Ivica Kipre te predstavnik Udruge Agroturizam dubrovačka Gornja sela, Luko Musladin.

Ovogodišnje izdanje manifestacije “Uskrs u Primorju” obuhvaća brojna događanja koja će oživjeti dubrovačka Gornja sela i obogatiti turističku ponudu grada Dubrovnika. Kroz tri dana raznovrsnih događanja posjetitelji će upoznati mogućnosti aktivnog boravka u prirodi, gastronomsku ponudu lokalnih OPG-ova, prigodnu prodaju autohtonih domaćih proizvoda, živuće, ali gotovo zaboravljene obrte, običaje te seoske igre.

Otvorenje manifestacije je u subotu 9. travnja 2022. na Lokvi na Gromači s početkom u 16 sati kada je organizirana prigodna prodaja autohtonih domaćih proizvoda, radionica pletenja pomica, maslinovih grančica i penganja jaja u organizaciji Udruge Deša, ali i nastup FA Linđo te Klape Subrenum. Prvog dana manifestacije, u 14.30 sati, organizirana je i pješačka tura uz stručno vođenje “Putevima naših predaka” za koju se potrebno prethodno prijaviti na email tic.pile@tzdubrovnik.hr .

Drugog dana, 10. travnja u 15 sati počinju nagradne seoske igre za djecu, žene i muškarce uz pratnju DJ Vjeverice, dok je u 17 sati dodjela nagrada i koncert Matka i Brane.

U Domu mladeži Orašac, 23. travnja u 10 sati, organizirana je prezentacija Iris Lobaš Kukavičić i Lucie Emmanuele pod nazivom “Priča o suhozidima” te dječji program na Osojniku od 15 sati, a koji sadrži kreativne radionice, uskršnje dječje igre s animatoricom Tonkom Balonkom te nastup Plesnog studia Lazareti I KUD Sv.Juraj Osojnik.

Posebna gurmanska poslastica očekuje Vas u domaćinstvima Gornjih sela u 9. i 10. travnja, 16. do 18. travnja te 23.i 24. travnja gdje su vrijedni domaćini Seoskog domaćinstva Musladin, Agroturizma Laptalo, Izletišta Koraćevo, Konobe Knez te OPG-a Dubelj pripremili promotivne menije od 200 kuna po osobi. Osim gastronomske ponude, Izletište Koraćevo nudi i aktivnosti kao što su vožnje quadovima i baggyima po promotivnim cijenama, a Agroturizam Laptalo u svojoj ponudi nudi i radionicu penganja jaja. Potrebno je prethodno napraviti rezervaciju.

Za sva događanja organiziran je besplatan prijevoz.

24. travanj 2024 13:42