StoryEditorOCM

United Airlines na letovima iz New Yorka prema Dubrovnika pustila je u prodaju u 16.264 sjedala, a znamo i cijenu povratne karte!

Piše dv
20. travnja 2021. - 11:03

Najavljena zračna linija United Airlinesa iz SAD-a prema Hrvatskoj, odnosno Dubrovniku polijetati će iz zračne luke Newark Liberty international Airport, jedne od tri zračne luke u New Yorku, donosi Croatian Aviation. Upravo sa tog aerodroma United i njegova regionalna aviokompanija United Express prometuju prema više od 170 destinacija u SAD-u i svijetu!

Prvi let prema Dubrovniku poletjet će iz New Yorka prema Dubrovniku u četvrtak, 08. srpnja u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Noćni prekooceanski let prema Dubrovniku trajat će otprilike 8 sati i 55 minuta, s očekivanim slijetanjem u Dubrovnik iza 10 sati ujutro. Polijetanje iz Dubrovnika zakazano je u 12 sati i 15 minuta, let do New Yorka trajat će malo više od 10 sati, s očekivanim slijetanjem u 16 sati i 25 minuta po lokalnom vremenu.

Od početka srpnja do početka listopada zrakoplovi ovog poznatog američkog prijevoznika slijetat će u Dubrovnik svakog utorka, petka i nedjelje ujutro. Na 38 povratnih letova između Dubrovnika i New Yorka United Airlines u prodaji ima 16.264 sjedala, a povratnu kartu na direktnom letu iz Dubrovnika za New York moguće je kupiti po cijeni malo većoj od 4.500 kuna u ekonomskoj klasi na službenoj web stranici aviokompanije.

Nema sumnje da će ova linija, usprkos globalnoj pandemiji, biti uspješna za aviokompaniju. Prilog u tome govori i činjenica da je American Airlines imao izvrstan load factor na liniji iz Philadelphije za Dubrovnik, a u ljeto 2020. godine na ovoj su liniji zrakoplovi trebali prometovati svakodnevno. S obzirom na brojne američke turiste koji posjećuju Dubrovnik, kapacitet koji United nudi prema Dubrovniku ne bi trebalo biti problem popuniti, čak i u ovim kriznim vremenima.

Osim toga United i Croatia Airlines bi prije početka operacija trebali potpisati code-share ugovor kako bi omogućili putnicima iz Zagreba da s jednim zaustavljanjem u Dubrovniku nastave svoje putovanje prema SAD-u. United Airlines trebao bi u ljeto 2022. godine ponuditi još jednu liniju prema Hrvatskoj, trenutno se radi na njenoj finalizaciji, a u prilog tome svakako će ići vijest koja se očekuje uskoro - ukidanje viznog režima za hrvatske državljane prilikom turističkih posjeta SAD-u, piše Croatian Aviation.

19. travanj 2024 08:35