StoryEditorOCM

Unatoč velikim korona brojkama u Dubrovniku ima gostiju, evo odakle dolaze i gdje su smješteni

Piše mrk
31. prosinca 2021. - 07:19

Dubrovčani i njihovi gosti u Novu godinu na Stradunu će ući uz grupe Silente i Vatra i s COVID potvrdama, a prema očekivanjima Turističke zajednice grada Dubrovnika trebalo bi biti najviše domaćih te gostiju iz susjednih zemalja regije.

To je tako po tradiciji, a posebno u ovim korona-uvjetima, istaknuli su u TZ Grada Dubrovnika još za vrijeme adventa, jer za Novu godinu uvijek je u Gradu više gostiju nego za Božić. U vremenima koronavirusa i stalnih testiranja, novih epidemioloških mjera dok brojke novozaraženih stalno rastu, teško je procijeniti koliko će turista koji su rezervirali smještaj za novogodišnje blagdane u Dubrovniku, zaista i stići do nas. Sve to ovisi o last minute bookingu, a on o COVID-testovima i potvrdama bez kojih nema nikud. Prema posljednjim podacima kojima iz eVisitora raspolaže Turistička zajednica Grada Dubrovnika noćenje je s utorka na srijedu koristilo 1208 gostiju.

Na kraju godine najviše je domaćih gostiju, a onda slijede gosti iz SAD, BiH, Njemačke, Slovenije, Rusije, Kine, Francuske, Austrije i Crne Gore.

Veliki ih je dio u privatnim apartmanima gdje su last minute booking i niža cijena bili itekako izraženi u srcu sezone, a kako neće biti sada. U Dubrovniku je za novogodišnje blagdane otvoreno devet hotela - visokokategornici Royal Princess, Excelsior i Rixos Premium, pa Lacroma, Adria, Lero, Porto, Petka i Berkeley. Od otvorenih hotela samo Royal Princess ima organiziran doček uz muziku uživo za goste hotela, a Rixos Premium poseban novogodišnji koncert - Željka Samardžića. Drugi otvoreni hoteli nemaju organiziran doček nove godine, izuzev Lera koji je svojim gostima ponudio svečanu večeru.

Mada blagdanske brojke nisu za usporedbu jer prošle godine za Novu godinu nisu radili ugostitelji, dodajmo kako je u Gradu gotovo četiri puta više nego u ovo doba lani.

24. travanj 2024 18:39